Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi haki 21 – valinta pyritään tekemään huhtikuun loppuun mennessä

Kuopion kaupunginteatterin uusi teatterinjohtaja löytyy monialaisesta ammattitekijöiden joukosta. Tehtävään saapui määräaikaan mennessä 21 hakemusta. Haku päättyi tänään perjantaina.

Alun perin hakuaika oli helmikuun alkuun, mutta kaupunki päätti tuolloin jatkaa hakua maaliskuun puoliväliin asti.

Kaupunginteatterin johtajaksi ovat hakeneet Tommi Auvinen, Kira Boesen-Muhonen, Aapo Halme, Erika Hast-Vihinen, Antti Hietala, Hilkka-Liisa Iivanainen, Helena Jauhiainen, Anja Lappi-Hautamäki, Benjamin Laustiola, Juha Luukkonen, Karri Lämpsä, Antti Niskanen, Sarianne Paasonen, Ekaterina Pastukhova, Birgitta Putkonen, Eeva Rantinoja, Virpi Rautsiala, Kimmo Salokangas, Pauliina Salonius, Tatu Tyni ja Ville Virkkunen.

Osa nimistä on kuopiolaisille entuudestaan tuttuja. Esimerkiksi Karri Lämpsä ja Virpi Rautsiala toimivat Kuopion kaupunginteatterin näyttelijöinä, Anja Lappi-Hautamäki on kulttuurituottaja ja Minna Canthin talo ry:n puheenjohtaja ja Aapo Halme on kulttuurin monitoimimies, joka on tehnyt paljon töitä Kuopion ylioppilasteatterissa.

Muista hakijoista esimerkiksi Sarianne Paasonen toimii Kemin kaupunginteatterin johtajana ja Antti Hietala helsinkiläisen Q-teatterin johtajana. Ville Virkkunen on espoolainen teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija.

Tommi Auvinen on teatteriohjaaja ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi jo 1970-luvulla Pertsa ja Kilu -televisiosarjan Pertsan roolista. Sirkustaiteen ohjaajaksi valmistunut Tatu Tyni on voittanut nuorten taikureiden Pohjoismaiden mestaruuden vuonna 1990. Ohjaaja-käsikirjoittaja Hilkka-Liisa Iivanainen toimii muun muassa Tampereen teatterikesän taiteellisessa johtoryhmässä.

Koulutus- ja rekrytointipäällikkö Tarja Savolainen kertoo, että työryhmä käy hakijoiden ansioluettelot läpi ensi viikolla. Ryhmään kuuluvat muun muassa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas, Kuopion kaupunginteatterin vt. teatterinjohtaja Anu Lehto-Korhonen sekä teatterin henkilöstöä kaikilta ammattialoilta.

– Ansiovertailun perusteella päätämme, ketkä hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka on tarkoitus pitää maaliskuun viimeisellä viikolla. Haastatteluihin pyritään valitsemaan kolmesta viiteen ehdokasta, Savolainen kertoo.

Savolainen uskoo, että teatterin uuden johtajan valinta on tehty huhtikuun loppuun mennessä.

Kuopion kaupunginteatterin johtajan paikka avautui, kun edellinen teatterinjohtaja Pekka Laasonen siirtyi vuodenvaihteessa Kuopion Saana Oy:n toimitusjohtajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Levyarvio: Millenniaalin itsehoito-opas epävarmaan aikuisuuteen on nimenä jo sellainen, että keski-ikäistä epäilyttää

Levyarvio: Suvi Teräsniskan kunnianosoitus oppi-isälle on rehellinen kunnianosoitus

Levyarvio: Outoa Red Hot Chili Peppersiä – Botswanalaisessa bläkkiksessä asiat ovat kiinnostavalla tavalla pielessä

Levyarvio: Abreu tuntuu ensisijaisesti reagoivan aikaansa sen sijaan, että loisi rohkeasti jotain leimallisesti omaa

Risto Autio Näyttelijäliiton puheenjohtajaksi

Kuopiolaisvalokuvaaja Markus Aspegrenille kansainvälistä tunnustusta

Lähes 38 vuoden työura Kuopion kaupunginteatterin puvustamossa opetti Pirkko Jokelan tietämään, minkä kokoinen ja mallinen vaate kenellekin näyttelijälle sopii

Kolumni: Hyvä taide perustelee paljaan pinnan

Kirja-arvio: Ihmisen tarina ei ole menestystarina – homo sapiens on sekoillut läpi historiansa, eikä tulevaisuus paljon paremmalta vaikuta

Kirja-arvio: Vapaus on elämistä kahleista huolimatta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.