Kuopion kaupunginteatterin johtajan tehtävään haastatellaan neljää

Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi haastatellaan neljää hakijaa. He ovat Tommi Auvinen, Hilkka-Liisa Iivanainen, Sarianne Paasonen ja Pauliina Salonius.

Salonius on muun muassa ohjannut ja käsikirjoittanut näytelmiä Turun kaupunginteatteriin. Salon teatterissa hän on työskennellyt taiteellisena johtajana.

Paasonen on nykyinen Kemin kaupunginteatterin johtaja, ja hän on työskennellyt myös freelancer-ohjaajana ja -dramaturgina.

Iivanainen on tehnyt ohjaus ja käsikirjoitustöitä useille työnantajille. Hän on toiminut myös helsinkiläisen Teatteri Jurkan taiteellisena johtajana.

Auvinen on teatteriohjaaja ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi jo 1970-luvulla Pertsa ja Kilu -televisiosarjan Pertsan roolista.

Kaupunginteatterin johtajan tehtävään tuli 21 hakemusta. Koulutus- ja rekrytointipäällikkö Tarja Savolainen kertoo, että haastatteluihin valitut vastasivat parhaiten hakukriteereihin.

– Hakukriteerit lähtevät soveltuvasta korkeakoulututkinnosta ja riittävästä johtajakokemuksesta. Toivoimme myös, että on taidealan tuntemusta ja työkokemusta sekä henkilöstöjohtamisen taitoja.

Virka on viiden vuoden määräaikaisuus, ja siinä on mahdollisuus kahden vuoden optioon.

Savolaisen mukaan valinta pyritään tekemään maalis–huhtikuun vaihteessa.

Juttua korjattu  21.3. klo 12.35: Hilkka-Liisa Iivanainen ei toimi enää Teatteri Jurkan taiteellisena johtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Olli Mustonen tulkitsee illan konsertissa Béla Bartókin kesken jääneen kolmannen pianokonserton

Kumpi on rankempaa: stand up -komiikka vai opettaminen?

"Jos tarkastellaan musiikin tuontia muualta maailmasta kotimaahan, niin Suomi kilpailee Pohjois-Korean kanssa ykkössijasta siinä, kumpi hoitaa tonttinsa huonommin", sanoo säveltäjä Pasi Lyytikäinen

Uudella festivaalilla huippupianisti soittaa teoksen, joka koostuu pelkistä tauoista – "Erilaiset musiikilliset juuret kohtaavat ja musikaalinen energia pääsee valloilleen"

Pajtim Statovci ehdolla National Book Awards -palkinnon saajaksi

Jämsän Seutu: Taiteilija Heikki Häiväoja on kuollut 90-vuotiaana

Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummeruksen

Ad Astra on Hollywood-tuotannoksi harvinaisen vakava tieteiskuvitelma – Brad Pitt esittää astronauttia, joka etsii isäänsä planeetan takaa

Sarjakuva-arvio: Janne Torisevan Valas on kymmenvuotisen työn tulos, jolle toivoisi laajempaakin kansainvälistä menestystä

Monien kriitikoiden lyttäämä Kari Tapion elämäkerta houkutteli yleisöä elokuvateattereihin – "Kiitos tästä kuuluu katsojille, jotka päättävät lopulta elokuvan arvon"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.