Kuopion sataman makasiinissa alkaa ympärivuotinen toiminta

Kuopiolainen kulttuuritila Satamankulma muuttaa nykyisistä tiloistaan Minna Canthin katu 4:stä pois toukokuun alussa. Uudet tilat löytyivät Kallamarinan omistamasta makasiinista satamasta, missä alkaa ympärivuotinen toiminta.

Yksi syy muuttoon on nykyisen talon myynti PPWest Oy:lle viime vuonna.

– Olemme päätyneet tilanteeseen, että koko Satamankulma muuttaa tästä pois. Tulevaisuus tässä kaikkien näiden toimijoiden kanssa oli sen verran epävarmaa, sillä vuokrasopimukset olisivat olleet maksimissaan aina kolme kuukautta eteenpäin, kertoo tilaa hallinnoivan Anya Productionsin Anja Lappi.

Hän korostaa kuitenkin, että Satamankulmaa ei pakotettu lähtemään nykyisistä tiloistaan, vaan kyse oli myös uusien tilojen mahdollisuuksista.

Satamankulmassa on toiminut kuusi yritystä. Osa niistä lähtee Anya Productionsin mukana uusiin tiloihin.

– Toiminta alkaa siellä toukokuun alusta. Tila kantaa tällä hetkellä nimeä Kallamarina – uusi matkailu- ja tapahtumakeskus, Lappi sanoo.

Makasiinissa on aikaisemminkin järjestetty kesäisin erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia. Alpo Kärkkäinen ja Toni Tiilikainen Kallamarinasta kertovat osallistuvansa yhdessä Anya Productionsin kanssa tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. He uskovat uuden toiminnan parantavan vierasvenesataman palveluita ja tuovan lisää asiakkaita.

Ensi kesän kesäteatterinäytelmäksi on jo valittu Nummisuutarit.

Lappi kannustaa ihmisiä myös ottamaan yhteyttä ja kertomaan omia ideoitaan siitä, millaista toimintaa he kaipaavat makasiiniin.