Kuopiorockille tunnustus ympäristötyöstä: "Löytyi se sisäinen viherpeukalokin"

Kuopiossa järjestettävälle Rockcock-festivaalille on myönnetty Pohjois-Savon ensimmäinen Ekokompassi-sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään tapahtumille, jotka ovat onnistuneesta hallinneet ympäristöasioitaan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla ja läpäisseet tarkastuksen.

Tunnustuksen perusteluissa kerrotaan, että Rockcock on suunnitellut useita toimenpiteitä vähentääkseen festivaalin järjestämisestä aiheutuvaa ympäristökuormitusta.

– Rockcockin sähkönkulutus katetaan Kuopion Energian tuulisähköllä, suuri osa materiaaleista uusiokäytetään ja ympäristön kannalta fiksumpaan liikkumiseen tapahtuma-alueella panostetaan. Tapahtumatiimi on ideoinut paljon kehityskohteita tuleville vuosille ja on hyvällä asenteella mukana ympäristötyössä, perusteluissa sanotaan.

Rockcockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen on tyytyväinen saadusta huomiosta.

– Tuntuu, kuin olisi täysin hurahtanut tähän ekologisuuteen ja löytyi perussavolaisesta näköjään se sisäinen viherpeukalokin. Ei tämä tähän lopu, kun kerran on vauhtiin päästy. Tulemme jatkamaan ekologisuuden parissa entistä enemmän vuonna 2017, kun Kuopiorock täyttää 15 vuotta, Koskinen sanoo tiedotteessa.

Suomessa kehitetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on työkalu ympäristöasioiden hallintaan monenlaisille organisaatioille. Se soveltuu myös tapahtumille. Parhaillaan Ekokompassin käyttöä valtakunnallistetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.