Kuopiossa esitetään keväällä Federico García Lorcan näytelmää

Kuopion kaupunginteatterin kevätkaudella nähdään neljä teatterin omaa ensi-iltaa.

Minna-näyttämöllä esitetään klassikkosatua Kolme iloista rosvoa 9. helmikuuta alkaen. Lastennäytelmä on Olli-Matti Oinosen ohjaama.

Toinen päänäyttämön ensi-ilta on Bernarda Alban talo, joka tuo Kuopioon takaisin Fridan ohjaajan Anne Rautiaisen. Näytelmän työryhmässä on mukana myös flamencokoreografi Kaari Martin.

Bernarda Alban talo on Federico García Lorcan vuonna 1936 valmistunut tragedia. Näytelmä sijoittuu Espanjaan, ja se kertoo matriarkasta, joka leskeksi jäätyään sulkee viisi aikuista tytärtään taloonsa viettämään suruaikaa. Ensi-ilta on Kuopiossa 10. huhtikuuta.

Maria-näyttämön vuosi käynnistyy 30. tammikuuta kahdella kuopiolaiskirjailijalla: Minna Canthilla ja Maria Jotunilla. Kaupunginteatterin näyttelijöiden Seija Pitkäsen ja Annukka Blombergin käsikirjoittama ja esittämä Minna & Maria on kahden naisen kapina paremman maailman puolesta.

Huhtikuussa ensi-iltaan tulee Mike Yaemanin palkittu Onnennumerot-komedia, jonka ohjaa Jukka Keinonen. Keinonen myös sovittaa näytelmästä kuopiolaisversion.

 

Kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä nähdään keväällä myös Tanssiteatteri Minimin esitykset. Minimin pääteos on musiikkiteatteriesitys POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens. Teos perustuu Poen teksteihin, ja sen on ohjannut Samuli Reunanen. POE! on tuotettu yhdessä Näyttämö 3T:n ja Riihimäen Teatterin kanssa. Kuopion ensi-ilta on 8. maaliskuuta.

Toukokuussa nähdään Minimin ensimmäinen kansainvälinen tanssiyhteistyö, Milla Koistisen hellyydestä ja väkivallasta kertova One Next To Me.

Minimin Kulttuurikeitot jatkuvat kaupunginteatterin yläaulassa. Kulttuurikeitoissa tarjoillaan keittolounas sekä tanssi- tai teatteriesitys. Ensimmäinen keitto on tarjolla 1. helmikuuta.

Muita kevään esityksiä Kuopion kaupunginteatterissa ovat esimerkiksi Red Nose Companyn Don Quijote, Kuopion Sirkuksen tämänvuotinen esitys Pakkassirkus Virus 12.–27. tammikuuta sekä Martti Suosalon monologi Parasta elämässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kirja-arvio: Kielen matemaattista painavuutta, täsmällisyyttä

Haloset halutaan Viipuriin takaisin – Voisiko Viipurin maaperältä löytyä lisää kadonneita patsaita?

Katusoittajan spektaakkeli – Ed Sheeran houkuttelee jättikonsertteihin yli 106  000 fania

Kulta, mihin panisimme ruumiin? – Dekkarikirjailija Emelie Scheppen kotona puheenaiheet ovat usein hieman makaabereja

Mafiaa vastaan taistellut ja Kova laki -sarjaan ikuistettu syyttäjälegenda kuoli lähes 100-vuotiaana New Yorkissa

Kirja-arvio: Anna-Leena Härkösen Kenraaliharjoituksessa on kyse yllättäen saapuvasta identiteettikriisistä

Upeaa brittibarokkia

Pori Jazz teki pääkonserttiensa yleisöennätyksen – katsojia yhteensä 69  000

Juankoskella lapsuutensa viettänyt Kaj Chydenius aloitti 1960-luvulla suoraan huipulta – pian 80-vuotias muusikko säveltää yhä päivittäin

Avengers: Endgame rikkoo viimein Avatarin lippukassaennätyksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.