Kuopiossa esitetään keväällä Federico García Lorcan näytelmää

Kuopion kaupunginteatterin kevätkaudella nähdään neljä teatterin omaa ensi-iltaa.

Minna-näyttämöllä esitetään klassikkosatua Kolme iloista rosvoa 9. helmikuuta alkaen. Lastennäytelmä on Olli-Matti Oinosen ohjaama.

Toinen päänäyttämön ensi-ilta on Bernarda Alban talo, joka tuo Kuopioon takaisin Fridan ohjaajan Anne Rautiaisen. Näytelmän työryhmässä on mukana myös flamencokoreografi Kaari Martin.

Bernarda Alban talo on Federico García Lorcan vuonna 1936 valmistunut tragedia. Näytelmä sijoittuu Espanjaan, ja se kertoo matriarkasta, joka leskeksi jäätyään sulkee viisi aikuista tytärtään taloonsa viettämään suruaikaa. Ensi-ilta on Kuopiossa 10. huhtikuuta.

Maria-näyttämön vuosi käynnistyy 30. tammikuuta kahdella kuopiolaiskirjailijalla: Minna Canthilla ja Maria Jotunilla. Kaupunginteatterin näyttelijöiden Seija Pitkäsen ja Annukka Blombergin käsikirjoittama ja esittämä Minna & Maria on kahden naisen kapina paremman maailman puolesta.

Huhtikuussa ensi-iltaan tulee Mike Yaemanin palkittu Onnennumerot-komedia, jonka ohjaa Jukka Keinonen. Keinonen myös sovittaa näytelmästä kuopiolaisversion.

 

Kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä nähdään keväällä myös Tanssiteatteri Minimin esitykset. Minimin pääteos on musiikkiteatteriesitys POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens. Teos perustuu Poen teksteihin, ja sen on ohjannut Samuli Reunanen. POE! on tuotettu yhdessä Näyttämö 3T:n ja Riihimäen Teatterin kanssa. Kuopion ensi-ilta on 8. maaliskuuta.

Toukokuussa nähdään Minimin ensimmäinen kansainvälinen tanssiyhteistyö, Milla Koistisen hellyydestä ja väkivallasta kertova One Next To Me.

Minimin Kulttuurikeitot jatkuvat kaupunginteatterin yläaulassa. Kulttuurikeitoissa tarjoillaan keittolounas sekä tanssi- tai teatteriesitys. Ensimmäinen keitto on tarjolla 1. helmikuuta.

Muita kevään esityksiä Kuopion kaupunginteatterissa ovat esimerkiksi Red Nose Companyn Don Quijote, Kuopion Sirkuksen tämänvuotinen esitys Pakkassirkus Virus 12.–27. tammikuuta sekä Martti Suosalon monologi Parasta elämässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Konserttiarvio: Sipe Santapukin Ukkosesta tuskin tulee konserttimusiikin nykyklassikko, mutta hän voisi halutessaan ryhtyä ykkösluokan elokuvasäveltäjäksi

"Kyllä hän ihan tahallaan vähän kärjistikin" – Musiikkineuvos Klaus Järvinen muistetaan Levyraadista sekä Pop & Jazz Konservatorion perustamisesta

Simpsoneiden intialaiskauppiasta ääninäytellyt jättää sarjan arvostelun vuoksi

Disney muuttaa legendaarisen elokuvastudion nimeä

M/S Romantic rohmusi kaikki Venlat, joihin oli ehdolla – Hannu-Pekka Björkman pokkasi parhaan miesnäyttelijän palkinnon

Levyraati-ohjelmasta tunnettu Klaus "Klasu" Järvinen on kuollut

Kirja-arvio: Satiirinen western jatkaa Mark Twainin klassikkohahmojen tarinaa kultakuumeen ja intiaanisotien kurimuksessa

Jorma Uotinen johti tanssifestivaalia lähes 30 vuoden ajan – nyt on Riku Lehtopolun vuoro toteuttaa visioitaan

M/S Romantic kahmi Venla-palkintoja, parhaana komediasarjana palkittiin Sunnuntailounas

Nightwish on tunnettu monitasoisista kappaleistaan, mutta nyt jo huhtikuussa julkaistavan uuden levyn nimi antaa vapauden monitulkintaisuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.