Kuvien luvaton käyttö rehottaa blogeissa

Yhä useampi suomalainen valokuvaaja kiinnittää huomiota kuviensa luvattomaan käyttöön. Valokuvajärjestöjen keskusliiton Finnfoton mukaan kuvaajat ottavat yhteyttä liittoon päivittäin asian takia.

Kuvien luvaton levittäminen rehottaa erityisesti internetin blogimaailmassa.

- Tyypillisesti otetaan joltakin nettisivustolta kuva ja liitetään se omalle sivustolle, jolloin asiayhteys saattaa muuttua oleellisestikin, sanoo Finnfoton toiminnanjohtaja Mikko Säteri.

Säterin mukaan valokuvia käyttävät väärin yhtä lailla nuoret kuin iäkkäämmätkin bloggaajat.

Bloggaajat saavat lisätä tuntemattoman kuvaajan otoksia sivuilleen vain, jos kuvan yhteydessä lukee, että sen saa julkaista.

- Mottomme on, että ilmaista valokuvaa ei ole olemassa. Valokuva on tuote, hyödyke, jota myydään samalla tavalla kuin esimerkiksi maitoa kaupasta.

Säterin mukaan väärinkäyttötapaukset päätyvät harvoin tuomioistuimiin asti. Kiistat saadaan yleensä soviteltua.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.