Lapinlahden Lastu sai 40 000 euron apurahan nuorten kulttuuriin koukuttamiseen

Lapinlahdella toimiva arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu ry on saanut 40 000 euron apurahan Suomen Kulttuurirahastolta. Apuraha on annettu nuorten kulttuuriin koukuttamiseen ja toimintakokeilujen pohjalta tehtävään taiteen osallisuusoppaan kokoamiseen.

Kaikkiaan Suomen Kulttuurirahasto jakaa helmikuussa tieteen ja taiteen apurahoja yhteensä 26 miljoonaa euroa. Summa on miljoona euroa suurempi kuin viime vuonna. Tieteelle apurahoista osoitettiin 54 prosenttia ja taiteelle 46 prosenttia. Tieteen suhteellisesti suurempi osuus apurahoista selittyy sillä, että Kulttuurirahastoon perustetuista nimikkorahastoista valtaosa tukee tiedettä.

Apurahoja myönnettiin 1 090 kappaletta. Kulttuurirahasto vastaanotti yhteensä 8 895 apurahahakemusta.

Lastun lisäksi Pohjois-Savoon jaettiin apurahoja seuraavasti.

Kuopiolainen kuvataiteilija Johanna Väisänen sai 24 000 euron apuraha installaatioiden ja mediainstallaatioiden tekemiseen ja näyttelyiden järjestämiseen. Tanssitaiteilija Liisa Ruuskanen ja Verigreippi saivat 17 000 euroa Shakespearen teksteihin perustuvan näyttämöteoksen toteuttamiseen, Sari Hartikainen 18 000 euroa Maria Jotunin kirjallista elämää käsittelevään väitöskirjatyöhön ja muotoilija Mirka Nyrhinen 12 000 euroa taiteelliseen työskentelyyn.

Lisäksi Pirjo Ojala ja työryhmä saivat 11 500 euroa Burning Voices -dokumenttielokuvan tekemiseen ja Sonkajärvi Soi -yhdistys 5 000 euroa festivaalin järjestämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.