Lapset näyttävät, kuka on heille suuri suomalainen - söpöt teokset Robinista Lakkoon

Minkä hahmon sinä tekisit, jos pitäisi tehdä oma taiteellinen luomus jostakin sinulle suuresta suomalaisesta?

Lapinlahtelaiset koululaiset saivat tehtävänannon syksyllä, kun lapset haastettiin taiteilemaan oma näkemys jostakin merkittävästä suomalaisesta.

Hommaan osallistui lähes 300 lasta. Jotkut tekivät veistoksensa porukassa, osa yksin. Yhteensä syntyi 164 teosta, joista sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen valitsi 64 mukaan Suuria suomalaisia 2017 -näyttelyyn.

Näyttely avautuu juhlavissa merkeissä helmikuussa, sillä se on yksi peruskorjatun Taidemuseo Eemilin ensimmäisistä näyttelyistä.

– Valitsin mukaan töitä, jotka toivat hymyn huulille, Tikkanen kertoo.

Lasten mielestä suuria suomalaisia olivat esimerkiksi omat äidit ja isät. Joukkoon mahtuu myös kova joukko tunnettuja suomalaisia kuten muusikot Saara Aalto ja Robin, jääkiekkoilija Teemu Selänne sekä hiihtäjä Kerttu Niskanen.

– Itselleni oli yllätys, että mukana oli myös Youtube-tähtiä, jotka ovat omalle sukupolvelleni vieraita, mutta nuorille läheisiä, Tikkanen kertoo.

Niinpä oman paikkansa Taidemuseo Eemilin näyttelyssä on saanut myös esimerkiksi tubettaja Eric "Lakko" Savolainen.

Uusimmat

Kulttuuri

Kuopiolainen Terhi Laitinen näyttelee Canthia – "Minna janosi uutisia ja oli tavattoman kiinnostunut tulevaisuudesta "

Minna Canthista löytyi odottamatonta moniulotteisuutta ja ikävä kyllä ajankohtaisuutta – "Tuntui, että luen nykypäivän Kuopiosta"

Minna Canthin novelleista ilmestyi uusi laitos - "Y hteinen nimittäjä voisi olla ihmisen elämäninnon selvitys "

Kansallisteatterin juhlassa esitettiin Canthin tuotannosta värikkäitä tulkintoja – Lavalla nähtiin myös vetoomus Kanttilan puolesta

Presidentti Tarja Halonen sanoo Canthin tuoneen esiin sen, miten eriarvoisuus vaikuttaa koko yhteiskuntaan: "Jos edistämme tasa-arvoa, se vaikuttaa isoon osaan väestöä "

Minna Canthia juhlitaan usein tapahtumin Kuopiossa

Yhtye, jonka nimessä yhdistyy ruskettunut iho ja ydinasekoe, ei voi olla väärässä: "Ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole"

Yö-yhtye järjestää Olli Lindholmin muistokonsertit – Varkauden Mia Suszko mukana

Kari Tapion tarinasta tehty laulunäytelmä kiertää Kuopiossa ja Iisalmessa kesällä

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.