Lapset näyttävät, kuka on heille suuri suomalainen - söpöt teokset Robinista Lakkoon

Minkä hahmon sinä tekisit, jos pitäisi tehdä oma taiteellinen luomus jostakin sinulle suuresta suomalaisesta?

Lapinlahtelaiset koululaiset saivat tehtävänannon syksyllä, kun lapset haastettiin taiteilemaan oma näkemys jostakin merkittävästä suomalaisesta.

Hommaan osallistui lähes 300 lasta. Jotkut tekivät veistoksensa porukassa, osa yksin. Yhteensä syntyi 164 teosta, joista sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen valitsi 64 mukaan Suuria suomalaisia 2017 -näyttelyyn.

Näyttely avautuu juhlavissa merkeissä helmikuussa, sillä se on yksi peruskorjatun Taidemuseo Eemilin ensimmäisistä näyttelyistä.

– Valitsin mukaan töitä, jotka toivat hymyn huulille, Tikkanen kertoo.

Lasten mielestä suuria suomalaisia olivat esimerkiksi omat äidit ja isät. Joukkoon mahtuu myös kova joukko tunnettuja suomalaisia kuten muusikot Saara Aalto ja Robin, jääkiekkoilija Teemu Selänne sekä hiihtäjä Kerttu Niskanen.

– Itselleni oli yllätys, että mukana oli myös Youtube-tähtiä, jotka ovat omalle sukupolvelleni vieraita, mutta nuorille läheisiä, Tikkanen kertoo.

Niinpä oman paikkansa Taidemuseo Eemilin näyttelyssä on saanut myös esimerkiksi tubettaja Eric "Lakko" Savolainen.

Uusimmat

Kulttuuri

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.