Lasten LukuVarkaus -ehdokkaat julki

Valtakunnallinen Lasten LukuVarkaus 2017 -kirjallisuuspalkinnosta kisaa taas kuusi kirjaa.

Aikuisten esiraati luki ja valitsi ehdokkaat noin 80 Suomessa suomeksi viime vuonna ilmestyneen lastenromaanin joukosta.

Lasten LukuVarkaus -palkintoehdokkaat 2017 ovat Anneli Kannon Kulkurikaksikko (Karisto), Mari Kujanpään Emman salainen toive (Otava), Heikki Lehikoisen Kuningas Faravidin testamentti (Teos), Salla Simukan Sisarla (Tammi), Esko-Pekka Tiitisen Dada-kissa ja Populuksen popcornit (Lasten Keskus) sekä Jutta Tynkkysen Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri (Myllylahti).

Ehdokkaista Tynkkynen ja tietokirjailijana tähän asti tunnettu Lehikoinen ovat joukon esikoiskirjailijoita. Vain Kujanpää on kisannut aiemmin Lasten LukuVarkaus -palkinnosta.

Raadille yllättyi siitä, että kaikki ehdokkaat tulivat eri kustantamoista ja kolme niistä verrattain pienistä kustantamoista (Lasten Keskus, Myllylahti ja Teos).

Erikoista tällä kertaa on, ettei yksikään WSOY:n kirjailija yltänyt finaaliin.

Tämän vuoden trendiksi raati löysi monissa kirjoissa esiintyneen fantasian ja todellisuuden yhdistämisen. Näin tehdään neljässä finaalikirjassa. Yksi ehdokaskirjoista yhdistää historiaa ja fantasiaa ja yksi on vertauskuvallinen saturomaani.

Myös huumori nousi vahvasti ehdokaskirjoissa esiin.

Varkauden kaupungin ja Stora Enso Oyj:n perustamasta, 3 500 euron kirjallisuuspalkinnon voittajan valitsee tuttuun tapaan kuuden varkautelaislapsen raati.

Raadissa ovat tällä kertaa Luttilan koulun oppilaat Saimi Turunen (4. lk), Jenni Nikarmaa (5. lk) ja Piitu Ursin (5. lk) sekä Kangaslammin koulun oppilaat Veeti Kiviaho (4. lk), Antti Mikkonen (4. lk) ja Enni Loikkanen (5. lk).

Voittaja julkistetaan Vekaravarkaus-viikolla kesäkuussa Varkaudessa.