Leppävirralla rokkaa lavallinen Elvis-tribuutteja

Leppävirran Vesileppis Areena on ollut toiminnassa huhtikuun alusta saakka. Areenalla on jo järjestetty muutamia konsertteja, joissa esiintymässä ovat olleet esimerkiksi Paula Koivuniemi ja Jorma Hynninen.

Tänään on luvassa iso Kuninkaan laulut -konsertti, joka on omistettu Elvis Presleylle. Konsertissa esiintyvät 16-henkinen Elvis-tribuuttiyhtye Aamuvuori All Stars sekä Harri Hyppölän johtama Jousiorkesteri Tahdistin. Lämmittelystä huolehtii DJ Nite.

Kuopiolaisten lisäksi lavalle nousee Rob Kingsley, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Kingsley on voittanut Euroopan suurimman Elvis Tribute -kilpailun.

– Syksyä kohden tehdään paljon lisää. Tavoitteena on saada kaikille jotain, kertoo toimitusjohtaja Tatu Säisä Vesileppiksestä.

Luvassa on muun muassa iskelmätähtiä, urheilutapahtumia sekä Amorphis, joka tulee esiintymään Leppävirralle 31. lokakuuta. Keväälle on suunnitteilla myös stand upia.

Säisän mukaan Areenan ensimmäiset kuukaudet ovat olleet hyviä.

– Koko ajan löytää uusia puolia ja tulee ideoita, mitä kaikkea Areenalla voi järjestää ja mihin se taipuu, Säisä sanoo.

Leppävirran Elvis-konsertti on osa The Official Elvis Presley Fan Club of Finlandin 30-vuotisjuhlavuotta. Virallinen syntymäpäivätapahtuma oli kuitenkin jo helmikuussa Tampereella.

– Meillä on joka vuosi kesätapahtuma jossain päin Suomea. Tänä kesänä on aika suureellinen ohjelma, joten tämä on oiva jatke 30-vuotistapahtumalle, klubin puheenjohtaja Hannu Ignatius kertoo.

Useimmiten Elvis Fan Clubin kesätapahtumat ovat yksipäiväisiä. Nyt perjantaisen Vesileppiksen järjestämän Kuninkaan laulut -konsertin lisäksi ohjelmassa on lisää musiikkia ja myyntitapahtumia lauantaina, jolloin esiintyy muun muassa Elvis-klubin kunniajäsen Jorma Kääriäinen. Yleisö on tervetullut myös lauantain ohjelmaan.

– Meillä on ollut tapana, ettei ketään jäsenkortitonta karsita pois, vaan tervetuloa, jos musiikki vähänkään kiinnostaa, Ignatius toteaa.

Rob Kingsley ei ole Ignatiukselle entuudestaan tuttu esiintyjä, mutta Youtubesta hän on käynyt jo vakoilemassa, millaisesta laulajasta on kyse.

– Kohtalaisen mukavalta vaikuttaa, Ignatius toteaa.

– Joillekin impersonaattorit ovat kova juttu, mutta itse en ole niille koskaan kauheasti lämmennyt. Alkuperäinen on ollut sen verran kovaa kurssia aikoinaan, että siihen on kenenkään vaikea päästä edes lähelle. Mutta jos lauluääni on edes sinne päin, niin tottahan impersonaattori luo mielikuvan siitä, millaista osallistuminen Elvis-konserttiin olisi voinut olla, Ignatius sanoo.