Leskinen ja Linnapuomi uusiksi ohjaajiksi Kansallisteatteriin

Suomen Kansallisteatteri on nimittänyt pääohjaajakseen Esa Leskisen. Hän aloittaa tehtävässään toukokuussa 2018.

Tulevan nuorten teatteriosaston taiteelliseksi vastaavaksi ja ohjaajaksi on valittu Satu Linnapuomin. Nuorten teatteri käynnistetään Linnapuomin johdolla vuonna 2019.

– Minulle on suuri kunnia olla Suomen Kansallisteatterin nuorten teatterin ensimmäinen taiteellinen vastaava, ja tunnen suurta vastuuta tämän tehtävän edessä. Kaikki väylät, joiden kautta nuoret saavat omaa ääntään kuuluville, ovat tervetulleita, Linnapuomi kertoo tiedotteessa.

Esa Leskinen on toiminut Ryhmäteatterin taiteellisena johtajana vuodesta 1997. Hänen aikaisempia ohjauksiaan Kansallisteatterissa ovat muun muassa Equus (1996), Rikos ja rangaistus (2001) ja Neljäs tie (2013).

Ohjaajantyön lisäksi Leskinen osallistuu ohjelmiston suunnitteluun yhdessä pääjohtaja Mika Myllyahon ja dramaturgien kanssa sekä kehittää uutta musiikkiteatteria ja tulevaa studio- ja vierailunäyttämöä.

– Olen työskennellyt Kansallisteatterissa säännöllisen epäsäännöllisesti vuodesta 1996, ja havaintojeni mukaan se elää tällä hetkellä hienoa taiteellisen kukoistuksen kautta, Leskinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.