Liana Kaarinan kirja raottaa alkoholistin sielunelämää

Liana Kaarinan ensi viikolla ilmestyvä romaani Gehenna (Mäntykustannus) kertoo nimensä mukaisesti helvetistä, johon alkoholismi ja bulimia päähenkilön suistavat.

Gehenna-romaani on eräänlainen rappioalkoholistin sielunmessu Helsingin Hakaniemestä Pariisiin ja Jerusalemista Inkerinmaalle. Tarinassa kypsän iän saavuttanut ja elämää nähnyt nainen raitistuu ja rakastuu.

Teoksen päähenkilön Emman vaiheissa on kirjailijan omaelämäkerrallisia aineksia. Kohuttu rooli menestysfilmissä Kuu on vaarallinen teki Liana Kaarinasta 1960-luvun julkkiksen ja filmitähden.

- Ensin ne muutamat viinilasilliset auttoivat näkemään tulevaisuuden ruusuisena, mutta lasilliset vaihtuivat pulloihin, ja niin minusta ei enää ollut äidiksi, Liana Kaarina kuvaa omaa taustaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.