Magic Mike XXL

Pikkurahalla tehty miesstripparidraama Magic Mike oli yllätyshitti vuonna 2012. Jatko-osa oli siis odotettavissa. Harmi että Magic Mike XXL ei osoita suurempaa tarinallista kunnianhimoa. Huumoria sen sijaan on mukana aiempaa enemmän.

Mike (Channing Tatum) lopetti strippaushommat kolme vuotta sitten. Nyt myös Miken entiset kollegat ja ystävät aikovat tehdä samoin. Tätä varten halutaan järjestää kaikkien aikojen show, jossa myös Magic Mike tekisi paluun lavalle.

Matkan määränpää on suuri vuosittainen miesstripparitapahtuma. Tilaisuuden suuruuden suhteen joudumme luottamaan roolihahmojen sanaan. Päähenkilöiden lisäksi lavalla nähdään vain yksi toinen ryhmä, sekin vilaukselta.

Ottaen huomioon elokuvan pääteeman, meno on yllättävän sivistynyttä, jopa suloista. Vastuutonta seksihurjastelua ei harrasteta. Jopa porukan kokenein karju on valmis vaihtamaan lukuisat irtosuhteensa vaikka heti rakastavaan vaimoon ja lapseen.

Naisiin suhtaudutaan arvostaen ja ylistäen. Huomiota saavat kaiken kokoiset ja väriset naiset. Elokuvan kohderyhmä huomioiden tämä onkin järkevää (ja toki muutenkin). Naiset ovat kuningattaria, jotka ansaitsevat huomiota, rakkautta ja palvontaa. Ikääkin sallitaan jopa viisikymppiseksi asti.

Enemmän kuin strippauksesta ja seksistä, kyse on ystävyydestä, unelmien tavoittelusta ja kauneuden arvostamisesta. Jos minä olisin miesstrippareita katsomaan mennyt nainen, olisin toivonut enemmän... no, sitä strippausta. Nyt erotiikan puolella päästään kunnolla vasta kuumassa viimeisessä esityksessä. Simuloidun yhdynnän ystävät tulevat tyydytetyiksi.

Itse en komeista ja hyvävartaloisista miehistä innostu, mutta en kuulukaan Magic Mike XXL:n kohderyhmään.

Hyvän menon kuitenkin tunnistan, kun sellaista näen, ja nyt sitä on tarjolla.

Marko Ahonen