Maria Sid antaa Muumimammalle äänensä uudessa elokuvassa

Syksyllä ensi-iltansa saavan uuden Muumi-animaation ääninä kuullaan muun muassa Maria Sidiä ja Carl Kristian Rundmania. Muumit Rivieralla -elokuva saapuu teattereihin Suomessa 10. lokakuuta.

Elokuvassa muumiperhe päätyy hurjan meriseikkailun jälkeen Rivieralle ja alkaa viettää suihkuseurapiirielämää. Elokuva perustuu Tove Janssonin alkuperäissarjakuvaan Familjen lever högt.

Sid antaa elokuvassa äänensä Muumimammalle ja Rundman äveriäälle markiisi Mongagalle. Muumipapan äänenä kuullaan Mats Långbackaa, Muumina Kris Gummerusta ja Niiskuneitinä Alma Pöystiä.

Muumit Rivieralla -elokuvan ohjaajat ovat Xavier Picard ja Hanna Hemilä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Eino Kalima -ohjaajapalkinto myönnettiin Anne Rautiaiselle

Keikat menivät jäihin, mutta soololevy on viimeistelyä vaille valmis

Kun aalto löi rantaan muoviröykkiön, Sami Yaffa sai idean ensimmäisen sarjakuvansa teemaan – sen jälkeen edessä olikin puolentoista vuoden puurtaminen: "Hirveä duuni tässä oli"

Kirja-arvio: Kari Hotakaisen uutuus on kitkerä ja katkera – siis juuri sellainen teos, jonka tämä aika ansaitsee

Camilla Grebe sai parhaan pohjoismaisen rikosromaanin Lasiavain-palkinnon jo toistamiseen

Kirja-arvio: Neljä viidestä lapsesta on sitkeä voikukka, ja yksi viidestä orkidea, joka on herkempi niin hyvässä kuin pahassakin, kertoo uusi kirja

Luonnon seuraaminen kiinnostaa suomalaisia myös näytöltä – sääksikamera keräsi liki neljä miljoona katsomiskertaa ja kiilasi selvästi Norppaliven ohi

Samu Haberin elämäkerta julkaistaan lokakuussa

Pienessä korttelissa sijaitsee Tallinnan kulttuurin sydän – Telliskivi voitti New Yorkin, kun Fotografiska avasi ensimmäisen sivumuseonsa Tallinnaan

Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen ympärille mielikuvituksellisen juonen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.