Marian paratiisi saa ensi-illan Torontossa – Ohjaaja: "Iloitsen siitä, että 1920-luvun Kokkolaan ja Meilahteen sijoittuva tarina herättää kansainvälistä kiinnostusta"

Zaida Bergrothin ohjaama Marian paratiisi saa maailmanensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa. Marian paratiisi valittiin Toronton kansainvälisille elokuvajuhlille osaksi Contemporary World Cinema -ohjelmistoa.

Suomessa elokuvan ensi-ilta on 4. lokakuuta.

Tositapahtumien inspiroima elokuva sijoittuu 1920-luvun Suomeen ja kertoo karismaattisesta ja enkelimäisestä lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista. Elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Bergrothille kutsu Toronton elokuvajuhlille on jo kolmas, sillä hänen aiemmin ohjaamansa elokuvat Hyvä poika ja Miami valittiin myös juhlien ohjelmistoon.

– Iloitsen siitä, että näinkin paikallinen, 20-luvun Kokkolaan ja Meilahteen sijoittuva tarina herättää selvästi kansainvälistä kiinnostusta. Åkerblom on itselleni äärimmäisen kiehtova hahmo, ja odotan jännityksellä miten tarina koetaan, Bergroth kertoo tiedotteessa.

Marian paratiisin ovat kirjoittaneet Anna Viitala ja Jan Forsström. Elokuvan tuottaa elokuvayhtiö Komeetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.