Martti Talvela -säätiön apuraha Markus Suihkoselle

Apurahat

Oopperalaulaja Martti Talvelan nimeä kantava säätiö on valinnut tämän vuoden apurahan saajaksi Markus Suihkosen. Apuraha luovutettiin Suihkoselle sunnuntaina Joroisten Musiikkipäivien konsertin aluksi Juvan kirkossa. Apurahan suuruus on 8 000 euroa.

Martti Talvela -säätiön hallitus perusteli valintaansa erityisesti Suihkosen merkittävällä lahjakkuudella ja puhuttelevilla esityksillä.

Vuonna 1993 syntynyt basso Markus Suihkonen on opiskellut Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla syksystä 2013, missä opettajinaan ovat toimineet Petteri Salomaa ja Jaakko Ryhänen. Suihkonen on täydentänyt opintojaan Mika Kareksen opissa.

Suihkonen voitti tänä vuonna myös Timo Mustakallio -laulukilpailun.

Uusimmat

Kulttuuri

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.