"Mellakat tulevat Suomeen viimeistään syyskuussa, kun elokuva on ensi-illassa", sanoo lähiönuoria kuvannut Antti J. Jokinen

Antti J. Jokisen ohjaama Pahan kukat -elokuva on valittu Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan. A-listattu Shanghain elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, on maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali sekä Aasian suurin elokuvafestivaali.

Pahan kukat kilpailee festivaalilla Golden Goblet -palkinnosta. Jokisen ohjaama Kätilö oli viime vuonna ehdolla samalla festivaalilla, ja Krista Kosonen voitti tuolloin roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä Flowers of Evil.

– Olen erityisen mielissäni, että Suomen yhteiskunnallinen tilanne kiinnostaa maailmalla. Yksi syrjäytynyt sukupolvi kamppailee olemassaolostaan ja toinen on jo tulossa. Tilanne on vaikea ja ehdottomasti tärkeä aihe elokuvaohjaajalle. Mellakat siis tulevat Suomeen viimeistään syyskuussa, kun elokuva on ensi-illassa, Jokinen sanoo elokuvan tiedotteessa.

– A-luokan festivaalille pääseminen on nyt erityisen miellyttävää, sillä kaikki kuvausryhmässäni tekivät elokuvaa ensimmäistä kertaa. Valitsin heidät suoraan koulusta tai lähiöistä ja vain muutamalla näyttelijällä oli aiempaa kokemusta.

Lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela.

Elokuvan ensi-ilta on 30. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kyselytutkimus: Tietokirjailijat ovat korkeasti koulutettuja ja julkaisevat ahkerasti – silti työstä saatu mediaanitulo on vain 1 111 euroa

Kiss-yhtyeen End of the Road -jäähyväiskiertue saapuu jo toista kertaa Suomeen – mutta nyt ilmeisesti viimeistä kertaa

Metallican lastenkirja ilmestyy suomeksi alkuvuodesta 2020 – kuuntele, kun Kirk Hammett lukee kirjasta pätkän

Pariskunnan kannujen keräily lähti lapasesta, nyt osa 1300 kannusta ja kermakosta on näytillä museossa

Sarjakuva-arvio: Anne Frankin päiväkirjan sarjakuvaversio on onnistunut

Tv:n Kultainen Venla -ehdokkaat julki – nämä ohjelmat ja tekijät ovat ehdolla

Ville Haapasalon tytär oli tiukkana ja lähti isänsä jäljille – "Eihän mun puheilla ollut minkäänlaista painoarvoa"

Tarhapäivä tiputti Jokerin viikonloppuna ykköspaikalta – yksinhuoltajatarinan jatko-osa häviää silti edeltäjänsä avaukselle lähes 10 000 katsojalla

Suurta suosiota nauttineen Rock in the City -festivaalikiertueen Kuopion päivämäärät varmistuivat

Levyarvio: Millenniaalin itsehoito-opas epävarmaan aikuisuuteen on nimenä jo sellainen, että keski-ikäistä epäilyttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.