Monien kriitikoiden lyttäämä Kari Tapion elämäkerta houkutteli yleisöä elokuvateattereihin – "Kiitos tästä kuuluu katsojille, jotka päättävät lopulta elokuvan arvon"

Muusikko Kari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen -elokuva keräsi avausviikonloppuna 31 380 katsojaa. Ennakoiden kanssa Aleksi Mäkelän ohjaaman elokuvan on nähnyt avausviikonlopun jälkeen kaikkiaan 42 150 katsojaa.

– Tulos on erinomainen avaustulos laatudraamalle ja sen suuntainen, mitä uskalsimme odottaa. Kiitos tästä kuuluu katsojille, jotka päättävät lopulta elokuvan arvon, kertoo elokuvan tuottaja Markus Selin tiedotteessa.

Elokuva sai kriitikoilta melko kielteisen vastaanoton, ja monissa arvioissa teos sai vain kaksi tai kolme tähteä viidestä. Savon Sanomien kriitikko antoi elokuvalle neljä tähteä viidestä.

Kari Tapion elämään perustuva elämäkertaelokuva kertoo Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran tarinan

Elokuvan pääroolit näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Nuorena Karina ja Piana ovat Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010.

Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.