Musikaali Anne Frankista kirvoittaa kritiikkiä

- Tämä on hyvin viihdyttävä musikaali, jossa on intiimejä hetkiä ja paljon komediaa, kuvailee espanjalainen ohjaaja Daniel Garcia Chavez.

Ohjaajan hanke on herättänyt soraääniä, sillä musikaali kertoo Anne Frankista. Esitys sai nimen Anne Frankin päiväkirja - Elämän laulu. Musikaalin on määrä tulla ensi-iltaansa Madridissa 28. helmikuuta.

Anne Frank oli nuori juutalaistyttö, joka kirjoitti päiväkirjaa piileskellessään natseilta Amsterdamissa vuodet 1942-1944. Lopulta Anne jäi kiinni ja kuoli keskitysleirissä.

Euroopassa pohditaan nyt, millaisilla tavoilla on soveliasta käsitellä holokaustia. Anne Frankin sukulaiset vastustavat jyrkästi hänen elämänsä muuttamista viihteeksi, korostaa Annen serkku Buddy Elias.

Elias johtaa Sveitsissä toimivaa Anne Frank -rahastoa, jolla on tekijänoikeudet Anne Frankin päiväkirjaan.

- Emme kuitenkaan pysty estämään musikaalin esitystä niin kauan kuin se ei siteeraa suoraan tekstiä Annen päiväkirjasta, Elias linjaa.

Amsterdamissa toimiva Anne Frank -säätiö suhtautuu musikaaliin myönteisemmin. Säätiön edustaja Jan Erik Dubbelman on avustanut musikaalin tekijöitä varmistaakseen, että sen historialliset faktat pitävät paikkansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.