Näin monta mahtuu pienelle näyttämölle

Kuopion Niiralassa sijaitsevassa rintamamiestalossa toimiva Autotalliteatteri on saanut uuden näyttämön. Takakontti-nimiselle pienelle näyttämölle mahtuu noin kymmenen henkeä. Suuri näyttämö, joka sijaitsee entisessä autotallissa, vetää peräti 12 henkeä.

– Autotallin lisäksi kellarissa oli toinenkin tila, johon sai pienen esityspaikan ja katsomon. Kun kerromme tästä, se herättää kaikissa hilpeyttä, mutta niin se nyt vain on, että Takakontti on toinen tila kuin iso näyttämö, Pauli Kallio kertoo.

Kallio vetää Autotalliteatteria yhdessä vaimonsa Solja Krapu-Kallion kanssa. Tänä vuonna teatterin toimintaa tukemaan on perustettu myös yhdistys.

Takakontti-näyttämön avaa Thomas Lundinin ja pianisti Thomas Enrothin Valentine – kabaree ystävyydestä -esitys, joka saa ensi-iltansa 6. helmikuuta.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.