Näyttämön tähtien kihlalahja tuli savolaisten nähtäville

Kaksi keski-ikäistä tarjoilijaa kohtaa – taas – ensi kertaa ravintolan takahuoneessa ennen iltaa.

Satu Silvo ja Reidar Palmgren ovat Mirkku ja Kaitsu Antti Majanlahden ohjaamassa näytelmässä Takahuoneen taika, jonka ensi-ilta on lauantaina Kuninkaankartanon kesäteatterissa Juvalla.

Näytelmän nimi on uusi, ehkä helpompi. Tampereen Komediateatterissa 2011 ensi-iltansa saanut näytelmä on kiertänyt nimellä Vain Bocelli puuttuu. Mutta muuttuiko muuta?

– Tätä näyteltiin viimeksi puolitoista vuotta sitten ja ruvettiin eilen taas lihallistamaan tuossa lavalla. Pois ajellessa kysyin, olenko koskaan näytellyt tätä niin, että mulla on parta, Palmgren sanoo.

– Huomaa, että vähän eri kantilta tuo Kaitsu nyt katsoo elämää.

Silvo ja Palmgren ovat olleet kahdeksan vuotta myös tosielämän pariskunta. Aihetta ei voi sivuuttaa, varsinkin kun Pasi Lampela kirjoitti näytelmän heille kihlajaislahjaksi. Silvo ja Palmgren ovat esittäneet näytelmää 50-60 kertaa lukuisilla paikkakunnilla. Savossa näytelmä on käynyt 2012 Pieksämäen Poleenissa.

– Kun ensi-ilta oli 2011, he olivat tuore pari. Oli hauska katsoa sitä heidän höpönassutteluaan siellä lavalla. Kemia ei ollut ihan tavanomaista, ohjaaja Antti Majanlahti kertoo.

– Sitten voisi olla vaikeampaa, jos olisimme kovasti riitelevä Tähtien sota -pari. Sekin on kivaa, että ollaan niin nopeasti esityksen jälkeen omina mininämme, kun tunnetaan niin hyvin. Heti kun ollaan autossa, voidaan käydä esitys läpi, Satu Silvo sanoo.

Mirkku ja Kaitsu ainakin näyttävät näyttelijöiltään, Reidar Palmgren sanoo.

– Niin kuin Mirkulla ja Kaitsulla, meilläkin oli vähän elämää takanamme, kun tutustuttiin. Vähän samalla tavalla haisteltiin tilannetta. Se on tässä iässä vähän eri asia kuin 18-vuotiaana, kun voi hypätä kiertävän sirkuksen mukaan.

Takahuoneen taika on puhtaasti romanttinen komedia, Palmgren luonnehtii.

– Pasi on vanginnut hyvin keski-ikäisten ihmisten rakkauden. Ja näytelmä on hauska. Pasi Lampela on ehdottomasti eturivin suomalaisia näytelmäkirjailijoita, hän osaa todella kirjoittaa dialogia. Vähintään puolet charmista tulee hänen terävästä kynästään.

Tuottaja Pauliina Hukkanen sanoo tahtoneensa teatteriinsa oikean esityksen.

– Kaikki kunnia sillekin, mutta en halunnut sellaista, missä vain pylly pusikossa vilkkuu. Tämä herättää tunteita ja ajatuksia, mutta on myös tosi hauska.

Takahuoneen taika Kuninkaankartanon kesäteatterissa Juvalla 10.6.-20.7. ja Sahanlahdessa Puumalassa 25.7-30.7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Maailma voi loppua kovasti pamahtaen, särkevästi räksähtäen, korkealta kirkaisten tai hitaasti uikuttaen – näitä mahdollisuuksia tarkastellen syntyi x-risk-teos

Gallen-Kallelan maineikas Palokärki jäi viime hetkellä pois Sothebyn huutokaupasta

"Olisihan se hienoa, jos meillä olisi suurempi Kirjakantti, joka menisi messujen suuntaan", pohtii Vestäjät ry:n puheenjohtaja Tatu-Pekka Kekäläinen

Kuopiossa esiintyvän Sabina Zweiackerin esittämää pelimusiikkikappaletta on katsottu miljoonia kertoja – "Saan päivittäin viestejä ihmisiltä, jotka katsovat esityksen"

Vuoden taidelukiolaiseksi valittu Jukka Eskola listasi kolme biisiä, jotka kolahtivat lukioiässä – kahta voi kuunnella yhä, mutta yksi on jäänyt paitsioon

Jurot nuorisojulkkikset koolle 40-vuotisjuhliin – Hassisen Kone palaa estradille

Miko Kivinen ja Teemu Mäki uskovat, että ihmisellä on toivoa – mutta muutosta tarvitaan

Karjalan urhot ovat täällä taas – 40-vuotias Hassisen kone tekee ensi kesänä viisi konserttia

Saksalaisorkesteri tuo ilmastonmuutoksen epäharmonian ihmiskorvan kuultavaksi

Koirat eivät käytä housuja tekee kauppaa maailmalle – Musta komedia myytiin Yhdysvaltoihinkin, mutta kotimaan yleisö on ollut pieni

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.