Näyttelijä Robert Vaughn on kuollut

Yhdysvaltalainen näyttelijä Robert Vaughn kuoli akuuttiin leukemiaan New Yorkissa perjantaina, kertoi hänen managerinsa. Vaughn oli 83-vuotias.

Vaughn tunnetaan sekä elokuvista että televisiosarjoista. Hänet muistetaan etenkin 1960-luvun tv-sarjasta The Man from U.N.C.L.E. Vakoilun maailmaan sijoittuvassa komediasarjassa Vaughnin roolihahmo oli Napoleon Solo. Toista pääosaa näytteli David McCallum.

Vaughn oli ehdolla parhaan miessivuosan Oscarin saajaksi roolistaan elokuvassa Mies Philadelphiasta (1959). Seuraavana vuonna hän näytteli lännenelokuvassa 7 rohkeaa miestä. Vuonna 1968 sai ensi-iltansa elokuva Bullit, jossa Vaughn näytteli yhdessä Steve McQueenin kanssa.
Vielä 2000-luvulla Vaughn esiintyi muun muassa tv-sarjassa Kelmien kerho.

Vaughille myönnettiin Emmy-palkinto vuonna 1978.

Uusimmat

Kulttuuri

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.