Näyttelijä Sari Havas on pöyristynyt Louhimies-paljastuksista – "Nyt tämä kupla puhkesi"

Pitkän linjan näyttelijä Sari Havas kertoo, että tämän viikon keskustelu elokuva-alalla on tuntunut "aika hurjalta". Useat naisnäyttelijät ovat kertoneet joutuneensa nöyryytetyiksi työskennellessään ohjaaja Aku Louhimiehen alaisuudessa.

– Totta kai tiedän, että tämmöistä on ollut, tämä ei tule minulle mitenkään yllätyksenä. Mutta että näin julkeaa ja että sitä edelleen tapahtuu, se on pöyristyttävää, Havas kertoi Jussi-gaalan punaisella matolla.

Havas on näytellyt muun muassa Häjyt-elokuvassa ja Puhtaat valkeat lakanat -tv-sarjassa. Hänen mukaansa naisnäyttelijöiden tuoreet kokemukset tuovat mieleen omiakin kokemuksia, joita on halunnut työntää pois, myös elokuva-alan ulkopuolelta.

– Minähän olen ollut (Jouko) Turkan aikana teatterikoulussa, että kyllä minulla sen verran on kokemusta, ja sitten oli nämä Turkan jälkeläiset, jotka halusivat jatkaa samaan malliin.

Havas kertoo tämän viikon keskustelun aiheuttaneen hänessä voimakasta sisäistä kuohuntaa.

– Itsellä on ollut joka päivä tunnekokemuksia, myrskyä, vihaa ja surua. Toki näiden naisten puolesta, mutta koko naissukupuolen puolesta, että tämmöistä me ollaan jouduttu kestämään. Nyt tämä kupla puhkesi. Nyt tehdään historiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IS: Kulttuuriministeri Terho kieltäytyi luovuttamasta palkintoa Louhimiehelle

Ikitie kahmi Jusseja – kohun keskelle joutunut Louhimies kävi pokkaamassa yleisösuosikin palkinnon

IL: Elokuvaohjaaja Jaakko Pakkasvirta on kuollut

Eero Aho on kokenut Louhimies-kohun ristiriitaisena ja ahdistavana: ”Olen seurannut ihmeissäni tätä some-keskustelua”