NCC ja Veijo Baltzar sopivat Minna Canthin kotitalon myynnistä

Rakennusliike NCC ja kulttuurineuvos Veijo Baltzar ovat sopineet Minna Canthin kotitalon Kanttilan myynnistä maanantaina.

– Hankekehityspäällikkömme Marko Onttinen on ollut eilen yhteydessä Baltzariin ja ilmoittanut, että lähdemme myyntiä Baltzarille viemään eteenpäin. Alamme valmistella siitä normaalia kiinteistökauppaa, kertoo aluejohtaja Janne Mönkkönen NCC:ltä.

– Teemme nyt alustavan kaupan, ja Baltzar on luvannut maksaa pienehkön käsirahan. Kun hän maksaa sen, hän ottaa sillä kiinnityksen Kanttilaan. Lopullinen kauppa tehdään kesäkuussa.

Mönkkönen kertoo, että lopullista kauppaa viivytetään muutama kuukausi Baltzarin toivomuksesta. NCC ei kauppaa aio enää perua, kun nimet ovat paperissa ja käsiraha maksettu.

Baltzarin tarjous oli NCC:lle mieleen.

– Kohteen tiimoilta on ollut aika paljon julkisuutta. Kanttila on osa Kuopion historiaa, ja jos se tulee kulttuurin ja teatterin käyttöön, se on meistä oivallinen ratkaisu, Mönkkönen toteaa.

Baltzar kertoo, että tunnelmat ovat nyt todella hyvät.

– Haluan kiittää sydämestäni kaikkia, jotka ovat olleet tässä mukana. Kanttila on kansalaisomaisuutta eikä yksityisomaisuutta, ja on tärkeää, että tässä on lähtenyt yhteistyö liikkeelle, Baltzar sanoo.

– Tämä on vasta alkua. Se on suuri rakennus, jossa on paljon työtä. Olen vain yksi väline muiden joukossa.

Baltzar huomauttaa, että Canthin perinnön vaaliminen on kaikkien suomalaisten asia. Hän uskoo, että jos kyseessä olisi mieskirjailijan kotitalo, tämä olisi jo tehty.

Kauppahintaa Baltzar ei halua edelleenkään kertoa.

– Olen tehnyt kulttuuritarjouksen ja NCC on lähtenyt siihen mukaan. He ovat tosissaan niin kuin minäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kanttilan suojelua ajavassa adressissa tekaistuja julkkisten nimiä

Veijo Baltzar perusti Kanttilalle adressin

Kanttila saattaa vaihtaa omistajaa piankin

Nämä asiat puhuttivat kulttuuriväkeä Savossa

Kukaan ei halua vastuuta Kanttilan tulevaisuudesta

Kanttila myynnissä noin 400 000 eurolla