Neljä Pohjois-Savon taidelaitosta jatkaa Taidetestaajissa

Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion taidemuseo, Lapinlahden taidemuseo Eemil ja Tanssiteatteri Minimi ovat mukana Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin Taidetestaajat-hankkeessa myös lukuvuonna 2018–2019. Kuopion kaupunginteatteri ja Varkauden teatteri eivät sen sijaan enää jatka hankkeessa tulevalla lukukaudella.

Viime vuonna aloitettu hanke tarjoaa ilmaisia taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Nuoret tekevät yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden valtakunnalliseen kohteeseen. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Hankkeen toisena lukuvuotena nuorilla on 47 vierailukohdetta ympäri maata. Uusia mukaan valituista taideorganisaatioista on 13.

Vierailukohteet on valittu hakemusten perusteella. Hakemuksessa oli muun muassa kuvattava varsinaisen vierailun lisäksi se, millaista ennakko- ja jälkityöskentelyä taideorganisaatio tarjoaisi nuorille taidekokemuksen syventämiseksi.

– Ydintavoitteemme on saada nuoret kokemaan taidetta ja tarjota heille ikimuistoisia elämyksiä. Taideorganisaatioille haluamme kertoa, että tässä on teidän tuleva VIP-yleisönne. Kohdelkaa heitä siten, että he palaavat muutaman vuoden kuluttua, Suomen Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio kertoo tiedotteessa.

Taidetestaajat on kolme lukukautta, vuodet 2017–2020, kestävä kulttuurin suurhanke, joka vie taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta. Ensimmäinen lukuvuosi on nyt noin puolivälissä. Mukana ovat kaikki Suomen koulut Hangosta Utsjoelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.