Neumann: Seksi kuuluu Dingon keikkoihin

Muusikko Pertti ”Nipa” Neumann, 57, palaa lavoille Dingo-yhtyeen keulakuvana. Bändi tekee tunnetuimmalla kokoonpanollaan kiertueen, joka alkaa juhannuksena Jämsän Himokselta.

Bändi tunnettiin kultakaudellaan villeistä naisfaneistaan. Vaikka bändi ja fanit ovat keski-ikäistyneet, seksuaalisuus on yhä osa Dingon keikkoja, Neumann sanoo.

– Kyllä uskallan sanoa, että seksuaalisuus kuuluu rockkeikkoihin väistämättä. Se on Dingon keikoilla olennaista. Paljon näkee seksististäkin meininkiä – ja mikä ettei, minulle sellainen käy kyllä, Neumann sanoo Sunnuntaisuomalaiselle.

Bändin takahuoneessa on muuttunut laulajan mukaan "aika pitkälti kaikki".

– Olemme päivittäneet itsemme tähän päivään ruokailu- ja juomatottumuksista lähtien. Meno on iisimpää. Minusta se on tervettä. Bändin lähtökohta on, että saadaan aikaan mahdollisimman hyvä show. Jos tätä päivää peilaa vuoteen 1984, niin jutut ovat ylipäänsä siistiytyneet. Se ei tarkoita, etteikö nykyäänkin olisi hauskaa.

Meneillään on Dingon merkkivuosi, sillä porilaisyhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi 35 vuotta. Bändiltä tuli juuri kokoelma-albumi, ja syksyllä ilmestyy Neumannin elämästä kertova kirja. Myös Dingo-aiheinen dokumenttielokuva on työn alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kaarina Kaikkosen ympäristötaideteoksesta tuli televisiossakin näkyvä yllätyshitti Oslossa – nyt teos puretaan yli vuoden esilläolon jälkeen

Antti Heikkisen ei pitänyt kirjoittaa romaania tai tehdä kirjaa Kalle Päätalosta – mutta on asioita, joita ei voi välttää

Kirja-arvio: Antti Heikkinen on on selvästikin viihtynyt Päätalonsa seurassa

Näkökulma: Aila Meriluoto 1924–2019 – Tiesitkö, että tälle lastenkirjaklassikolle Meriluoto antoi suomennoksen

Mika Kaurismäen Mestari Cheng kutsuttu useille elokuvafestivaaleille

Runoilija ja kirjailija Aila Meriluoto on kuollut – "Aikansa feministi, varsinkin näissä päiväkirjoissa", Panu Rajala luonnehtii

Kirja-arvio: Mikko Rimminen leikittelee uudessa romaanissaan kertomisen välineillä

Suomalaisbändi ehdolla EU:n musiikkipalkinnon saajaksi – yleisöäänestys käynnissä netissä

Fingerpori jäi Jokerin jalkoihin – keräsi viikonloppuna 15 267 katsojaa

Konserttiarvio: Alfredo Casellan upea sinfonia ensi kertaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.