Neumann: Seksi kuuluu Dingon keikkoihin

Muusikko Pertti ”Nipa” Neumann, 57, palaa lavoille Dingo-yhtyeen keulakuvana. Bändi tekee tunnetuimmalla kokoonpanollaan kiertueen, joka alkaa juhannuksena Jämsän Himokselta.

Bändi tunnettiin kultakaudellaan villeistä naisfaneistaan. Vaikka bändi ja fanit ovat keski-ikäistyneet, seksuaalisuus on yhä osa Dingon keikkoja, Neumann sanoo.

– Kyllä uskallan sanoa, että seksuaalisuus kuuluu rockkeikkoihin väistämättä. Se on Dingon keikoilla olennaista. Paljon näkee seksististäkin meininkiä – ja mikä ettei, minulle sellainen käy kyllä, Neumann sanoo Sunnuntaisuomalaiselle.

Bändin takahuoneessa on muuttunut laulajan mukaan "aika pitkälti kaikki".

– Olemme päivittäneet itsemme tähän päivään ruokailu- ja juomatottumuksista lähtien. Meno on iisimpää. Minusta se on tervettä. Bändin lähtökohta on, että saadaan aikaan mahdollisimman hyvä show. Jos tätä päivää peilaa vuoteen 1984, niin jutut ovat ylipäänsä siistiytyneet. Se ei tarkoita, etteikö nykyäänkin olisi hauskaa.

Meneillään on Dingon merkkivuosi, sillä porilaisyhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi 35 vuotta. Bändiltä tuli juuri kokoelma-albumi, ja syksyllä ilmestyy Neumannin elämästä kertova kirja. Myös Dingo-aiheinen dokumenttielokuva on työn alla.

Uusimmat

Kulttuuri

Kuopion kaupunki suunnittelee Minna Canthin talon tontin ostoa

Muse toi Helsinkiin supermassiivisen show'n, joka leijui lähes kaksi tuntia scifiavaruudessaan

Matti Nykäsen muistomerkin luonnosvaiheen taiteilijat on valittu

Museokortti on houkutellut tehokkaasti kulttuurin pariin

"Ei elämällä ole mitään erityistä merkitystä. Elämä täytyy elää", sanoo Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin jättävä Jorma Uotinen

Jorma Uotinen luovutti symbolisen vallanvaihdon merkin uudelle Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin johtajalle

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.