Neuvostoajan kuvitus inspiroi savolais-tallinnalaista duoa

Kuopiolainen Kirsi Miettinen, 32, ja tallinnalainen Marko Ausma, 34, ovat suunnittelijapariskunta, jolla on yhteinen visio ja yritys KiMA Illustrations.

– Aloimme piirtämään omille lapsille, Alvarille ja Ilonalle, kuvia eläimistä. Kaveritkin innostuivat niistä, Miettinen kertaa eläinhahmojen syntytarinaa.

Ensimmäinen yhteinen mallisto sai nimekseen Pohjala. Toinen sarja on kiertynyt käpy-aiheen ympärille.

Heille yksi innoituksen lähde ovat Virossa neuvostoaikana 1960- ja 70-luvuilla käytetyt oppikirjat ja niiden kuvakieli.

– Virolaisessa visuaalisessa perinnössä on saksalaisia ja slaavilaisia vaikutteita, mutta se on yksinkertaisempaa ja pelkistetympää kuin Latviassa ja Liettuassa, Ausma kuvailee.

He pyrkivät töissään kestävään lopputulokseen, jonka vastaa omaa ideologiaa ja tyyliä.

– Haluamme löytää laadukkaat materiaalit ja tekijät läheltä, Miettinen kertoo.

Esimerkiksi lasten pellavalakanoiden synty vaati kaksi vuotta ennen kuin sopiva pellavan tuottaja löytyi Latvian ja Valko-Venäjän rajalta. Puiset metsäkuosia kantavat tarjottimet tekee pieksämäkeläinen Viilutaivute Oy ja kangasvärien toimittaja on Kuopiosta.

Lue lisää maanantain 5.1. lehdestä.

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.