Nilsiään suunnitteilla uudenlainen oopperatapahtuma – virolainen toimija toisi korkeatasoista musiikkia Louhosareenalle

Kuopion Nilsiään on suunnitteilla uusi ooppera- ja klassisen musiikin tapahtuma ensi kesäksi. Virolainen JL Classic OÜ on esittänyt Kuopion kaupungille tapahtuman järjestämistä Louhosareenalla heinäkuussa. Louhosareena Opera Picnic palvelisi myös Tahkovuoren matkailukeskuksen tavoitteita.

Tapahtuman perusidea on tuottaa Louhosareenalle korkeatasoisia ooppera- ja klassisen musiikin esityksiä yhteistyössä kansainvälisten oopperatalojen kanssa. Klassisen musiikin lisäksi formaattiin kuuluisi tapahtuman päättävä picnic-konsertti, jossa esitetään korkeatasoista kevyttä musiikkia. Tapahtuma halutaan pitää helposti saavutettavana ja ei-elitistisenä. Myös pääsylippujen hinnat olisivat kohtuullisia.

Konserttituotantojen edullisuuteen vaikuttaa toimijan mukaan hyvä yhteistyö venäläisten konserttitalojen kanssa, mikä ei kuitenkaan sulje pois yhteistyötä myös muun maalaisten toimijoiden kanssa.

Tämän vuoden tapahtumaa on valmisteltu yhdessä St. Petersburg Chamber Operan kanssa ja ohjelmistoksi on suunniteltu G. Verdin Traviata ja P. TšaikovskinJevgeni Onegin sekä picnic-konsertiksi Georg Otsin 100-vuotisjuhlakonsertin vierailua.

JL Classic OÜ:n tavoitteena on seuraavan viiden vuoden aikana tuottaa Louhosareenalla vuosittain heinäkuussa 2–3 oopperaesitystä ja tapahtuman päättävä picnic-gaalakonsertti.

JL Classic OÜ on hakenut 20 000 euron tapahtumatukea tämän vuoden konsertin tuotantokustannuksiin Kuopion kaupungilta. Se esittää myös kaupungille neuvottelujen käynnistämistä monivuotisesta yhteistyöstä. Kaupunginhallitus päättää asiasta maanantaina.

Esityksenä on 18 000 euron tapahtumatuen myöntäminen Louhosareena Opera Picnic -konsertin järjestämiseen sekä neuvottelut sopimuksesta vuodesta 2020 eteenpäin.

Tapahtumajärjestäjä JL Classic OÜ:lla on 15 vuoden kokemus oopperajuhlien järjestämisestä, muun muassa Birgitta Festivaalin ja Saarenmaan oopperapäivistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.