Nilsiään suunnitteilla uudenlainen oopperatapahtuma – virolainen toimija toisi korkeatasoista musiikkia Louhosareenalle

Kuopion Nilsiään on suunnitteilla uusi ooppera- ja klassisen musiikin tapahtuma ensi kesäksi. Virolainen JL Classic OÜ on esittänyt Kuopion kaupungille tapahtuman järjestämistä Louhosareenalla heinäkuussa. Louhosareena Opera Picnic palvelisi myös Tahkovuoren matkailukeskuksen tavoitteita.

Tapahtuman perusidea on tuottaa Louhosareenalle korkeatasoisia ooppera- ja klassisen musiikin esityksiä yhteistyössä kansainvälisten oopperatalojen kanssa. Klassisen musiikin lisäksi formaattiin kuuluisi tapahtuman päättävä picnic-konsertti, jossa esitetään korkeatasoista kevyttä musiikkia. Tapahtuma halutaan pitää helposti saavutettavana ja ei-elitistisenä. Myös pääsylippujen hinnat olisivat kohtuullisia.

Konserttituotantojen edullisuuteen vaikuttaa toimijan mukaan hyvä yhteistyö venäläisten konserttitalojen kanssa, mikä ei kuitenkaan sulje pois yhteistyötä myös muun maalaisten toimijoiden kanssa.

Tämän vuoden tapahtumaa on valmisteltu yhdessä St. Petersburg Chamber Operan kanssa ja ohjelmistoksi on suunniteltu G. Verdin Traviata ja P. TšaikovskinJevgeni Onegin sekä picnic-konsertiksi Georg Otsin 100-vuotisjuhlakonsertin vierailua.

JL Classic OÜ:n tavoitteena on seuraavan viiden vuoden aikana tuottaa Louhosareenalla vuosittain heinäkuussa 2–3 oopperaesitystä ja tapahtuman päättävä picnic-gaalakonsertti.

JL Classic OÜ on hakenut 20 000 euron tapahtumatukea tämän vuoden konsertin tuotantokustannuksiin Kuopion kaupungilta. Se esittää myös kaupungille neuvottelujen käynnistämistä monivuotisesta yhteistyöstä. Kaupunginhallitus päättää asiasta maanantaina.

Esityksenä on 18 000 euron tapahtumatuen myöntäminen Louhosareena Opera Picnic -konsertin järjestämiseen sekä neuvottelut sopimuksesta vuodesta 2020 eteenpäin.

Tapahtumajärjestäjä JL Classic OÜ:lla on 15 vuoden kokemus oopperajuhlien järjestämisestä, muun muassa Birgitta Festivaalin ja Saarenmaan oopperapäivistä.

Uusimmat

Kulttuuri

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

"Ensimmäisenä vuonna itkin aina esityksen jälkeen, koska annoin itsestäni lavalla niin paljon"

Kuopio Tanssii ja Soin 50-vuotisjuhlagaala on monipuolinen ja tasokas tanssin käyntikortti

Kaupungeista hävitetään ominaishajuja turismin takia – professori: "Ihmiset eivät tunne paikkoja enää omakseen"

Aris Fioretos kirjoitti naisten välisestä rakkaudesta, koska ei voi sitä itse kokea – vuosia kesken olleen romaanin suosio hämmentää ruotslaiskirjailijaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.