Nuoret tubettajat Elina ja Sofia tekivät faneilleen kirjan unelmoinnista – "Mekin unelmoitiin kirjasta, ja se toteutui"

Viime viikon tiistai oli erittäin tärkeä päivä lahtelaisille tubettajasiskoksille Elinalle ja Sofialle, sillä silloin he saivat ensimmäistä kertaa käsiinsä laatikollisen uunituoreita Kaikki on mahdollista -kirjoja.

– Tämä tuntuu niin ihanalta ja kivalta. Oman kirjan tekeminen on ollut meidän unelma tosi pitkään. Kirjat näyttävät valmiina jopa paremmilta kuin osasimme kuvitella, 12-vuotias Elina iloitsee videopuhelun välityksellä.

Idea kirjasta lähti liikkeelle, kun suosittu tubettajakaksikko, jonka Youtube-kanavalla on 99 000 tilaajaa, oli tekemässä videota kirjakaupassa yhteistyössä kustantamon kanssa reilu vuosi sitten. Videon tekeminen oli niin antoisaa, että kustantamon edustaja ehdotti tytöille omaa kirjaprojektia.

– Tartuimme tilaisuuteen heti. Siis todellakin. Sitten aloimme miettiä millaisia asioita haluaisimme mukaan kirjaan. Heittelimme erilaisia ideoita ja keskustelimme niistä erityisesti kirjaa toimittaneen Satu Heimosen kanssa. Myös hänen kissoillaan oli kirjan tekemisessä iso rooli, 9-vuotias Sofia kertoo.

Kirjan kuvituksen on tehnyt Nelli Orell, tubetähti hänkin.

Kirjan värikkään kuvituksen on tehnyt Nelli Orell. Kuva: Tammi

Nimensä mukaisesti Kaikki on mahdollista kertoo unelmista ja niiden saavuttamisesta. Teemaa lähestytään monesta eri kulmasta nuorten tekijöiden näköisesti.

– Ihan aluksi kerromme kirjassa itsestämme, perheestämme ja ystävyyden tärkeydestä. Jokainen kirjan lukija pääsee tutustumaan paremmin myös itseensä, kun hän täyttää kirjan sivuilla olevia erilaisia testejä ja vastaa kysymyksiin, Elina sanoo.

– Yksi testi kertoo, muistutatko enemmän Elinaa vai minua. Yhdessä testissä käy selville, mitä väriä ja tunnetyyppiä edustat, Sofia jatkaa.

Testit ovat tytöille tuttu juttu, sillä he kertovat rakastavansa erilaisia ystäväkirjoja. Seuraavaksi heillä onkin tekeillä oma ystäväkirja, joka ilmestyy jo loppukesästä. Siihenkin tulee tubettajien vastauksia, videoilla haastateltujen ihmisten vastauksia ja tilaa lukijan omille vastauksille.

– Meidän ystäväkirjaan on tulossa vähän syvällisempiä kysymyksiä kuin ystäväkirjoissa yleensä on. Kirjassamme kysytään muun muassa tärkeitä muistoja ja sitä, koska ja miksi nauroit viimeksi, Elina mainitsee.

Tänään ilmestyvässä kirjassa käsitellään myös vakavampia teemoja, jotka on kytketty unelmoimiseen ja unelmien eteen ahertamiseen.

Youtube-videoillaan aina hyväntuuliset ja vauhdikkaat siskokset kertovat kirjassaan omia kokemuksiaan ujoudesta, kiusaamisesta ja siitä, miten vaikeaa on välillä tutustua uusiin kavereihin. Kirjan sivuilta löytää myös rohkeusvinkkejä ja muistutuksia unen tär­keydestä.

– Haluamme inspiroida kaikkia olemaan rohkeasti oma itsensä ja tekemään sellaisia asioita, mistä itse tykkää. Unelmat voivat käydä toteen, jos on valmis tekemään paljon töitä, Elina sanoo.

– Mekin unelmoitiin tällaisesta kirjasta, ja se toteutui, Sofia hihkaisee.

Yksi Elinan ja Sofian unelmista oli päästä kiertämään tuoreen kirjan kanssa ympäri Suomea ja tapaamaan fanejaan. Se kaikki peruuntui koronatilanteen vuoksi.

– Tietysti se harmitti aluksi tosi paljon, koska meillä oli niin monta paikkaa tiedossa, jossa emme ole aikaisemmin käyneet. Me rakastamme meidän faneja. Päätimme kuitenkin suhtautua asiaan positiivisesti ja juhlistamme kirjaa julkaisupäivänä perjantaina live-lähetyksen kautta. Äitikin on luvannut tulla siihen mukaan ja varmaan syömme siinä samalla jotain herkkuja, Sofia kuvailee.

Korona-arki ja pari kuukautta kestänyt etäkoulu on sujunut tubettajasiskosten mielestä mukavasti ja aika on mennyt nopeasti.

Koulutehtävien, ulkoilun ja videoiden lisäksi kirjailijanalut ovat kokkailleet ja lukeneet paljon kirjoja. Elinan suosikkeja ovat Harry Potter -kirjat, Sofia tykkää Supermarsusta ja Yökoulu-sarjasta.

– Olemme aikamoisia lukutoukkia. Välillä luemme toisillemme myös ääneen, Elina kertoo.

Kaikki on mahdollista -kirjan julkkarit ovat lauantaina 16.5. klo 12 Elina n ja Sofia n Youtube-kanavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Levyarvio: Maqiano-niminen laite tuo uniikin elementin Kari Ikosen levylle

Levyarvio: Virpi RäisäsenTrasparente on osin huikeaa kuunneltavaa, mutta kokonaisuutta vaivaa epätasaisuus

Dekkari näyttää, miten suomalaiset yhdistettiin talvisodan jälkeen väkisin toisinajattelijat hiljentämällä

John Legend ja Chick Corea vahvistaneet esiintymisensä ensi vuoden Pori Jazzeilla

”Taiteen tulisi olla kaikkien ulottuvilla, eikä tapahtumien pitäisi rajoittua pääkaupunkiseudulle.”

Elokuva-arvio: The Boy -elokuvan jatko-osassa manipuloiva nukke piinaa perhettä, mutta elokuva ei nouse ykkösosan tasolle

Kulttuuritapahtumille haettavissa 9,6 miljoonaa euroa korona-avustuksina

Kirja-arvio: Martti Issakainen jatkaa Rannalla-kokoelmalla luonnonläheistä linjaa

”Kyllä tämä kesä on taputeltu” – yleisötilaisuuksien rajoituksia lievennetään elokuussa, mutta se ei helpota tapahtumajärjestäjien tilannetta

Uusi Iloinen Teatteri joutui kohun keskelle – "Konkurssihakemus on jätetty, mutta UIT ei ole menossa konkurssiin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.