Nyt etsitään VIP-katsojia tanssiviikolle

Kuopio Tanssii ja Soi sekä Savon Sanomat etsivät jälleen VIP-katsojia raportoimaan tanssiviikon tapahtumista maallikon näkökulmasta.

Viime kesänä aloitettu kirjoitushanke oli erittäin suosittu, sillä mukaan haki liki 180 henkilöä. Kahdentoista valitun joukossa oli muun muassa huoltomies, opiskelija ja raviohjastaja.

- Se oli hirmu mielenkiintoinen projekti. Suosittelen sellaisille, joilla on kirjoittamisen palo ja halu tutustua tanssin maailmaan, tiivistää viime kesän VIP-katsoja Pekka Räsänen.

Lujabetonilla työskentelevän Räsäsen hakumotiivina oli halu kokeilla kuinka sanat tarttuvat tietokoneen ruudulle. Kokemus oli myönteinen, sillä hän jatkoi kirjoittamista Savon Sanomien verkkosivuille Kesäkirjeenvaihtaja-projektissa.

Rohkeutta ja rakentavuutta VIP-katsojat saavat pääsyliput itselleen ja seuralaiselleen 42. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin esityksiin. Tehtävänä on raportoida esityksen jälkeen nähdystä ja koetusta. Kirjoitukset julkaistaan seuraavana päivänä Savon Sanomien ja tanssifestivaalin kotisivuilla.

Kirjoittaja voi käytännössä olla kuka tahansa, osallistuminen on kielletty ainoastaan median, kirjoittamisen tai tanssitaiteen ammattilaisilta.

Kunkin VIP-katsojan tulee sitoutua kirjoittamaan vähintään kolmesta esityksestä sekä osallistua keväällä järjestettävään perehdytykseen. Kun teksti on julkaistu, annetaan liput seuraavaan esitykseen.

VIP-katsojilta toivotaan rohkeutta laittaa itsensä peliin, rakentavia mielipiteitä sekä kykyä purkaa tunteet ja kokemukset tekstiksi. Lisäksi tarvitaan tietokone juttujen kirjoittamiseen ja lähettämiseen.

Halukkaiden tulee täyttää hakulomake Savon Sanomien verkkopalvelussa 30.3. mennessä. Valinnat julkaistaan 13.4. mennessä.

Festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, toiminnanjohtaja Anna Pitkänen ja Savon Sanomien verkkotuottaja Jussi Murtasaari valitsevat hakijoiden joukosta noin kymmenen VIP-katsojaa, jotka perehdytetään tehtävään.

Kuopion tanssiviikon odotetuimpia vierailijoita kesällä ovat amerikkalaisryhmät Alvin Ailey American Dance Theater: Ailey II sekä Cedar Lake Contemporary Ballet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.