Nyt etsitään VIP-katsojia tanssiviikolle

Kuopio Tanssii ja Soi sekä Savon Sanomat etsivät jälleen VIP-katsojia raportoimaan tanssiviikon tapahtumista maallikon näkökulmasta.

Viime kesänä aloitettu kirjoitushanke oli erittäin suosittu, sillä mukaan haki liki 180 henkilöä. Kahdentoista valitun joukossa oli muun muassa huoltomies, opiskelija ja raviohjastaja.

- Se oli hirmu mielenkiintoinen projekti. Suosittelen sellaisille, joilla on kirjoittamisen palo ja halu tutustua tanssin maailmaan, tiivistää viime kesän VIP-katsoja Pekka Räsänen.

Lujabetonilla työskentelevän Räsäsen hakumotiivina oli halu kokeilla kuinka sanat tarttuvat tietokoneen ruudulle. Kokemus oli myönteinen, sillä hän jatkoi kirjoittamista Savon Sanomien verkkosivuille Kesäkirjeenvaihtaja-projektissa.

Rohkeutta ja rakentavuutta VIP-katsojat saavat pääsyliput itselleen ja seuralaiselleen 42. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin esityksiin. Tehtävänä on raportoida esityksen jälkeen nähdystä ja koetusta. Kirjoitukset julkaistaan seuraavana päivänä Savon Sanomien ja tanssifestivaalin kotisivuilla.

Kirjoittaja voi käytännössä olla kuka tahansa, osallistuminen on kielletty ainoastaan median, kirjoittamisen tai tanssitaiteen ammattilaisilta.

Kunkin VIP-katsojan tulee sitoutua kirjoittamaan vähintään kolmesta esityksestä sekä osallistua keväällä järjestettävään perehdytykseen. Kun teksti on julkaistu, annetaan liput seuraavaan esitykseen.

VIP-katsojilta toivotaan rohkeutta laittaa itsensä peliin, rakentavia mielipiteitä sekä kykyä purkaa tunteet ja kokemukset tekstiksi. Lisäksi tarvitaan tietokone juttujen kirjoittamiseen ja lähettämiseen.

Halukkaiden tulee täyttää hakulomake Savon Sanomien verkkopalvelussa 30.3. mennessä. Valinnat julkaistaan 13.4. mennessä.

Festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, toiminnanjohtaja Anna Pitkänen ja Savon Sanomien verkkotuottaja Jussi Murtasaari valitsevat hakijoiden joukosta noin kymmenen VIP-katsojaa, jotka perehdytetään tehtävään.

Kuopion tanssiviikon odotetuimpia vierailijoita kesällä ovat amerikkalaisryhmät Alvin Ailey American Dance Theater: Ailey II sekä Cedar Lake Contemporary Ballet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Ulla Heikkilän rippileirikuvaus Eden on onnistunut tarina nuoruuden isoista ja pienistä kysymyksistä

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.