Ohjaaja Koivusalo helpottui Risto Räppääjän ensi-illassa

Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri -elokuva sai maailman ensi-iltansa maanantaina Naantalissa. Elokuvateattereihin uusi Risto Räppääjä -teos tulee helmikuun puolivälissä.

Koko perheelle tarkoitettu elokuva kuvattiin viime kesänä pääosin Naantalissa. Tarinassa Risto saa kuulla olevansa kaukaisen sukulaisensa tuleva perijä.

Sevillan saituri on Timo Koivusalon ohjaama. Kaksi tuoreinta Risto Räppääjä -elokuvaa ohjannut Koivusalo kertoo, että lastenelokuva on hänelle erityisen rakas tyylilaji. Hän myös arvioi, että näyttelijöiden ja tuotantoryhmän työn ilo välittyy valkokankaalle Sevillan saiturissa.

- Ainakin maailman ensi-illassa lasten reaktiot olivat toivotunlaisia. Se oli helpottava tieto ohjaajalle.

Elokuvan käsikirjoitus on Sinikka ja Tiina Nopolan.

Uusimmat

Kulttuuri

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.