Oksasen Kun kyyhkyset katosivat Kansallisteatteriin

Näytelmä Sofi Oksasen romaanista Kun kyyhkyset katosivat saa kantaesityksenä Kansallisteatterissa loppusyksyllä 2013. Ohjaajana toimii Raila Leppäkoski.

Oksasen itse dramatisoiman näytelmän ensi-ilta on 27. marraskuuta.

Kun kyyhkyset katosivat kertoo virolaisten vaiheista 1940-luvulla, kun maa kärsi vuoroin natsi-Saksan ja Neuvostoliiton rautakoron alla.

- On erittäin haastavaa kuvata totalitaarista ja kansallista symboliikkaa. Minun oli vaikeaa valita, pitäisikö tarinasta kirjoittaa ensimmäisenä romaani vai näytelmäversio. Tiesin, että romaani ei pysty visuaalisuudessa samaan kuin näytelmä, Oksanen sanoo.

Siksi kävi jo varhain selväksi, että molemmat versiot pitää tehdä.

- Kun tiesin, että tarina päätyy myös näytelmäksi, pystyin keskittymään romaanissa sanaan ja sen rooliin propagandassa.

Rooleihin on pestattu muun muassa Matleena Kuusniemi, Janne Hyytiäinen, Antti Luusuanniemi ja Jukka-Pekka Palo.

Kun kyyhkyset katosivat on Viron lähihistoriaa käsittelevän Kvartetti-sarjan kolmas osa. Kirjaa on myyty kolmessa kuukaudessa 100 000 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Gallen-Kallelan maineikas Palokärki jäi viime hetkellä pois Sothebyn huutokaupasta

"Olisihan se hienoa, jos meillä olisi suurempi Kirjakantti, joka menisi messujen suuntaan", pohtii Vestäjät ry:n puheenjohtaja Tatu-Pekka Kekäläinen

Kuopiossa esiintyvän Sabina Zweiackerin esittämää pelimusiikkikappaletta on katsottu miljoonia kertoja – "Saan päivittäin viestejä ihmisiltä, jotka katsovat esityksen"

Maailma voi loppua kovasti pamahtaen, särkevästi räksähtäen, korkealta kirkaisten tai hitaasti uikuttaen – näitä mahdollisuuksia tarkastellen syntyi x-risk-teos

Vuoden taidelukiolaiseksi valittu Jukka Eskola listasi kolme biisiä, jotka kolahtivat lukioiässä – kahta voi kuunnella yhä, mutta yksi on jäänyt paitsioon

Jurot nuorisojulkkikset koolle 40-vuotisjuhliin – Hassisen Kone palaa estradille

Miko Kivinen ja Teemu Mäki uskovat, että ihmisellä on toivoa – mutta muutosta tarvitaan

Karjalan urhot ovat täällä taas – 40-vuotias Hassisen kone tekee ensi kesänä viisi konserttia

Saksalaisorkesteri tuo ilmastonmuutoksen epäharmonian ihmiskorvan kuultavaksi

Koirat eivät käytä housuja tekee kauppaa maailmalle – Musta komedia myytiin Yhdysvaltoihinkin, mutta kotimaan yleisö on ollut pieni

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.