Onneli ja Anneli taas kameroiden edessä

Tyttökaksikko Onnelin ja Annelin seikkailuja kuvataan parasta aikaa. Marjatta Kurenniemen luoma kaksikko palaa valkokankaalle syksyllä elokuvassa Onnelin ja Annelin talvi. Elokuvan ohjaa Saara Cantell.

Elokuvassa Onneli ja Anneli ottavat talonsa nukkekotiin asumaan pikkuruisen, kodittomaksi joutuneen Vaaksanheimon perheen. Pian selviää, ettei kaikilla isoilla ihmisillä ole hyviä aikeita perheen suhteen.

Päärooleissa näyttelevät Aava Merikanto ja Lilja Lehto saivat keskiviikkona käsiinsä heille myönnetyt parhaan nuoren näyttelijättären kunniakirjat. Ne myönnettiin heille Kreikan elokuvafestivaaleilla viime vuonna edellisestä Onneli ja Anneli -elokuvasta.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.