Oopperaosaaja Jan Hultin Joroisten Musiikkipäivien johtoon

Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana aloittaa Jan Hultin. Sopimus on kaksivuotinen.

Hultinin tehtävänä on vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta rakentaa nousujohteinen ja kunnianhimoinen ohjelmisto tulevalle kahdelle vuodelle. Musiikkipäivät viettävät 40-vuotisjuhlia vuonna 2017. Taiteellisten tavoitteiden ohella keskeisenä tehtävä on taloudellisen tilanteen korjaaminen.

– Tässä tilanteessa ainoa mahdollisuutemme oli löytää henkilö, joka pystyisi ottamaan sekä taiteellisen johdon että tuottajan vastuut hoitaakseen, kertoo Joroisten Musiikkiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Aune Toivanen tiedotteessa.

Hultinin mukaan Joroisten Musiikkiyhdistyksen tilanne on haasteellinen, mutta ei suinkaan mahdoton.

– Musiikkipäivillä on hyvä maine ja täällä on tehty ansiokasta työtä vuosien saatossa. Mennyt kesäkin oli monin tavoin hyvin onnistunut. Täällä on erittäin sitoutuneita ihmisiä taustalla valmiina panostamaan tulevaisuuteen. Toimintaympäristön muutokset ja pienentyneet resurssit ovat ajaneet talouden ahtaalle. Näistä ongelmista meidän tulee selvitä koko Suomessa ja niin me selviämme myös Joroisissa, Hultin kuvailee.

Hultin toimi Savonlinnan oopperajuhlien johtaja vuosina 2002–2012. Tällä hetkellä hän toimii International Opera Artists Managementin Senior Advisoryna edustaen useita taiteilijoita eri puolilla maailmaa. Hultinin omistama HeartBrain Oy tuottaa ohjelmapalveluita, järjestää konsertteja sekä toimii konsulttiyrityksenä.

– Vaihtoehtona oli jatkaa Savonlinnassa vielä kymmenen vuotta eläkkeelle siirtymiseen saakka tai lähteä etsimään työelämästä vielä jotain uutta. Halusin kokeilla siipiäni yrittäjänä, koska se mahdollistaa itselleni vapaan ja luovan toimintaympäristön sekä pakottaa jatkuvaan oppimiseen, Hultin kertoo.

Joroisten Musiikkipäivien edelliset taiteelliset johtajat Mia Huhta ja Teppo Ali-Mattila purkivat sopimuksensa syyskuussa. Talousahdingon vuoksi heidän olisi pitänyt puolittaa palkkionsa, mihin he eivät suostuneet.