Palkittu muotoiluteko olikin koko kaupunki

Moni yllättyi maanantai-illalla kuullessaan Savolainen suoraviiva -muotoilutekopalkinnon saajan. Muotoiluteko ei ollutkaan kaunis koru tai toimiva teollisuuskone, vaan Kuopion kaupunkisuunnittelu kokonaisuudessaan. Palkintoperusteluissa Kuopion kaupungin toimintaa rakennetun asuinympäristön suunnittelijana luonnehdittiin rohkeaksi ja kunnianhimoiseksi.

– Halusimme nostaa esille, että muotoilu on paljon muutakin kuin ainoastaan muodon antoa. Se on luovaa ongelmanratkaisua, ihmislähtöistä ja käyttäjäkeskeistä kehittämistä, perusteli Itä-Suomen Muoto ry:n hallituksen jäsen Jukka Kähkönen.

Kaupungin edustajana palkinnon otti vastaan markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

– Erinomaista muotoilua on se, mikä johtaa hyvään elämään, vaikkapa saa ihmiset liikkumaan enemmän tai kohtaamaan toisiaan enemmän arjessa, kuvasi Soininen omaa näkemystään hyvästä muotoilusta.

Design Week Kuopio jakoi Savolainen suoraviiva -muotoilutekopalkinnon tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Sanna Hindsbergin suunnittelema hopeinen patsas on kiertopalkinto, joka kasvaa joka vuosi yhden kerroksen korkeammaksi.

Uusimmat

Kulttuuri

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Thought Gang: Thought Gang

Trygve Seim: Helsinki Songs

Trees: Trees

César Aira: Todiste Illallinen

Sans: Kulku

Kolme levy-yhtiötä dominoi radiokanavien musiikkia – varsinkin Suomipopin soittolista on kapea

Arto Nyyssönen: Mamoud - Täällä Pohjantähden alla ja Lauri Ahtinen: Elias

Anu Holopainen: Sydänhengitystä

Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Doris Laineesta: Hänen antaumuksella tehty työ heijastuu tähänkin päivään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.