Palkittu muotoiluteko olikin koko kaupunki

Moni yllättyi maanantai-illalla kuullessaan Savolainen suoraviiva -muotoilutekopalkinnon saajan. Muotoiluteko ei ollutkaan kaunis koru tai toimiva teollisuuskone, vaan Kuopion kaupunkisuunnittelu kokonaisuudessaan. Palkintoperusteluissa Kuopion kaupungin toimintaa rakennetun asuinympäristön suunnittelijana luonnehdittiin rohkeaksi ja kunnianhimoiseksi.

– Halusimme nostaa esille, että muotoilu on paljon muutakin kuin ainoastaan muodon antoa. Se on luovaa ongelmanratkaisua, ihmislähtöistä ja käyttäjäkeskeistä kehittämistä, perusteli Itä-Suomen Muoto ry:n hallituksen jäsen Jukka Kähkönen.

Kaupungin edustajana palkinnon otti vastaan markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

– Erinomaista muotoilua on se, mikä johtaa hyvään elämään, vaikkapa saa ihmiset liikkumaan enemmän tai kohtaamaan toisiaan enemmän arjessa, kuvasi Soininen omaa näkemystään hyvästä muotoilusta.

Design Week Kuopio jakoi Savolainen suoraviiva -muotoilutekopalkinnon tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Sanna Hindsbergin suunnittelema hopeinen patsas on kiertopalkinto, joka kasvaa joka vuosi yhden kerroksen korkeammaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Gallen-Kallelan maineikas Palokärki jäi viime hetkellä pois Sothebyn huutokaupasta

"Olisihan se hienoa, jos meillä olisi suurempi Kirjakantti, joka menisi messujen suuntaan", pohtii Vestäjät ry:n puheenjohtaja Tatu-Pekka Kekäläinen

Kuopiossa esiintyvän Sabina Zweiackerin esittämää pelimusiikkikappaletta on katsottu miljoonia kertoja – "Saan päivittäin viestejä ihmisiltä, jotka katsovat esityksen"

Vuoden taidelukiolaiseksi valittu Jukka Eskola listasi kolme biisiä, jotka kolahtivat lukioiässä – kahta voi kuunnella yhä, mutta yksi on jäänyt paitsioon

Jurot nuorisojulkkikset koolle 40-vuotisjuhliin – Hassisen Kone palaa estradille

Miko Kivinen ja Teemu Mäki uskovat, että ihmisellä on toivoa – mutta muutosta tarvitaan

Karjalan urhot ovat täällä taas – 40-vuotias Hassisen kone tekee ensi kesänä viisi konserttia

Saksalaisorkesteri tuo ilmastonmuutoksen epäharmonian ihmiskorvan kuultavaksi

Koirat eivät käytä housuja tekee kauppaa maailmalle – Musta komedia myytiin Yhdysvaltoihinkin, mutta kotimaan yleisö on ollut pieni

Levyarvio: Vuoden parhaimmistoa – Kiwanuka sekoittaa samettiseen pehmeyteen funkadelicaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.