Paluun esiintymislavoille tekevä Tehosekoitin esiintyy kesällä Kuopion Viinijuhlilla

Keikkalavoille paluun tekevä Tehosekoitin esiintyy ensi kesä Kuopiossa. Yhtye nousee Kuopio Wine Festivalin lavalle kesäkuun 26. päivänä.

Bändi palaa keikoille aktiivivuosien kokoonpanossaan, jossa ovat mukana laulaja Otto Grundström, kitaristi Matti Mikkola, basisti Hannu ’Hanski’ Kilkki, rumpali Tero Sundell ja kosketinsoittaja Juha Kuoppala.

Tehosekoitin on lupautunut esiintymään kymmenellä isolla kotimaisella festivaalilla ensi kesänä. Ennen festivaalikesän aloitusta yhtye antaa esimakua tulevasta esiintymällä Hartwall Arenalla järjestettävässä Emma Gaalassa 8. helmikuuta.

– Meitä on jatkuvasti kosiskeltu keikoille siitä lähtien kun aikoinaan lopetimme. Nyt aikaa on kulunut tarpeeksi, ja keikoille palaaminen alkoi tuntua ihan hauskalta ajatukselta. Pääsemme paahtamaan adolesenttiä rokkia niin kuin olisimme taas 18-kesäisiä. Eikä sitä kai loputtomiin olisi voinut venatakaan: nyt vielä jalka nousee saksipotkuun eikä eturauhanen kovin pahasti vaivaa. Puhumattakaan yleisöstä, Matti Mikkola summaa yhtyeen tiedotteessa.

– Onhan tää jo nyt vähän niin kuin vanhat koulukaverit olis kokoontuneet. Vanhoja metkuja muistellaan ja uusia punotaan. Eli klassinen rockshow sieltä on tulossa – todennäköisesti aika erilaista settiä kuin festareita kiertävät nykyartistit tarjoavat, jatkaa tiedotteessa Otto Grundström.

Vuonna 1991 Lahdessa perustettu Tehosekoitin julkaisi uransa aikana kuusi studioalbumia. Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2004. Kesällä 2009 Tehosekoitin teki muutaman keikan jäähyväiskiertueen, mutta sitä lukuun ottamatta bändiä on turhaan kyselty esiintymislavoille.

Yhtye tunnetaan muun muassa hiteistään C'mon baby yeah, Kaikki nuoret tyypit, Asfaltti polttaa, Pillitä Elli pillitä, Maailma on sun, Valonkantaja ja Hetken tie on kevyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Nykymusiikissa harmonia on se, joka on jäänyt paitsioon", sanoo Saimaa-yhtyeen keulamies Matti Mikkola

Uusimmat

Kulttuuri

Kirja-arvio: Kari Hotakaisen uutuus on kitkerä ja katkera – siis juuri sellainen teos, jonka tämä aika ansaitsee

Camilla Grebe sai parhaan pohjoismaisen rikosromaanin Lasiavain-palkinnon jo toistamiseen

Kirja-arvio: Neljä viidestä lapsesta on sitkeä voikukka, ja yksi viidestä orkidea, joka on herkempi niin hyvässä kuin pahassakin, kertoo uusi kirja

Luonnon seuraaminen kiinnostaa suomalaisia myös näytöltä – sääksikamera keräsi liki neljä miljoona katsomiskertaa ja kiilasi selvästi Norppaliven ohi

Samu Haberin elämäkerta julkaistaan lokakuussa

Pienessä korttelissa sijaitsee Tallinnan kulttuurin sydän – Telliskivi voitti New Yorkin, kun Fotografiska avasi ensimmäisen sivumuseonsa Tallinnaan

Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen ympärille mielikuvituksellisen juonen

Kirja-arvio: Hilary Mantelin huikea romaanitrilogia tarkastelee historiaa tietoisuuden pohjavirtana ja kysyy perustavanlaatuisia kysymyksiä

Levyarvio: Eri esittäjien kokoelmalevy tarjoaa kesäistä menoa iskelmästä bluesiin

Maailman johtava urheilulehti ihmettelee kummallista tapahtumaa Kuopiossa – "tuolilla pyörimisen olympialaisista" julkaistu useita videoita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.