Parhaan miespääosan Jussin ehdokkuuskin oli voitto siilinjärveläiselle näyttelijälle

Jo ehdokkuus oli todella iso juttu. Oli valtavan hienoa ja absurdiakin olla tuollaisten nimien rinnalla ehdolla, siilinjärveläislähtöinen näyttelijä ja teatterintekijä Janne Puustinen kertoi puhelimitse perjantaina ennen kotimaisen elokuvan Jussi-palkintojen jakoa.

Hän oli ehdolla parhaan miespääosan Jussin saajaksi Leevin roolistaan Mikko Mäkelän elokuvasta A Moment in the Reeds. Palkinnon pokkasi kuitenkin kokenut Hannu-Pekka Björkman roolistaan elokuvassa Ihmisen osa. Ehdolla oli myös Iloisia aikoja, Mielensäpahoittajan näyttelijä Heikki Kinnunen.

Elokuva palkittiin marraskuussa Nordic International Film Festival -tapahtumassa New Yorkissa.

– Minua ei ollut elokuvakentässä olemassakaan vielä puolitoista vuotta sitten. Kaikki on tapahtunut todella nopeasti. Kaikki tunnustukset ovat hienoja, ja huomiointi on aina eteenpäin alalla, mietti Puustinen.

– Onhan tässä ollut monenlaisia yllätyksiä matkalla kyllä. En olisi uskonut. Jo Jussi-ehdokkuus on voitto, minulla on hyvä mieli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tyhjiön tehokaksikko Salmenperä–Heikkilä lähti Jussi-gaalasta kädet täynnä patsaita

Parhaan miespääosan Jussi-ehdokas Siilinjärven Janne Puustinen jännittää gaalailtaa: "Olisin varmaan yön voinut paremminkin nukkua"