Parnasso on pitänyt kirjallisuuden puolta jo 60 vuotta

Kirjallisuuslehti Parnasso täyttää 60 vuotta. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuoden 1951 alussa. Se on alusta asti ollut Suomen merkittävin kirjallisuuslehti ja säilyttänyt sellaisena asemansa läpi vuosikymmenten.

Tällä hetkellä Parnasson levikki on korkeammalla kuin koskaan. Vuonna 2008 lehden levikki ylitti ensimmäistä kertaa 7 000 kappaleen rajan.

Juhlavuoden kunniaksi on ilmestynyt Otavan kustantama historiikki. Matti Suurpään opus Parnasso 1951-2011 on yli 500-sivuinen järkäle, joka muun muassa näyttää lehden nimikriitikkojen käsitykset kirjallisuuden lisäksi televisio-ohjelmista, teatterista, elokuvista ja radiopolitiikasta.

Nykyinen päätoimittaja Jarmo Papinniemi kertoo kirjassa, että seitsemännelle vuosikymmenelleen suuntaava Parnasso pyrkii yhdistämään tarkoin puntaroidun sisällön ja lukemaan houkuttelevan esillepanon.

Lehti on myös ajan hermolla: tavallista paksummasta ja ulkoasultaan uudistuneesta juhlanumerosta on julkaistu iPad-versio, jonka voi ladata ilmaiseksi Suomen Kuvalehden ja Annan kauppapaikoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.