Pertti Kurikan Nimipäivien Tokasikajuttu leffateattereihin syksyllä

Pertti Kurikan Nimipäivät -punkbändistä kertova dokumenttielokuva Tokasikajuttu saapuu elokuvateattereihin 13. lokakuuta. Se on palkitun Kovasikajutun (2012) itsenäinen jatko-osa, jossa seurataan yhtyeen värikkäitä vaiheita muun muassa Eurovision laulukilpailussa Wienissä toissa vuonna.

Bändi lopetti uransa viime joulukuussa jäähyväiskeikalla, jossa kitaristi Pertti Kurikka vietti 60-vuotisjuhliaan.

– Olin onnellinen kun meillä oli tää bändi ja sit ihan oikein että jätettiin tää kun Pertti jäi eläkkeelle, laulaja Kari Aalto summaa levittäjäyhtiö B-Planin tiedotteessa.

Kovasikajutun tapaan Tokasikajutun ovat ohjanneet ja käsikirjoittaneet Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi.

Ensi-illan aikaan julkaistaan myös bändihistoriikki We’re Coming to Let’s Go (Teos), jonka on kirjoittanut Jouni K. Kemppainen.

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.