Pertti Kurikan Nimipäivistä tekeillä Tokasikajuttu

Suomen viisuedustajaa Pertti Kurikan Nimipäiviä on Wienissä seurannut journalistien lisäksi Moukafilmin dokumenttityöryhmä. Tekijöiden mukaan Tokasikajuttu-dokumentin on tarkoitus valmistua vuonna 2017.

Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi ohjasivat Moukafilmin Kovasikajuttu-dokumentin (2012), josta tuli hitti.

- On poikkeuksellista palata aiheen äärelle. Monesti osapuolet saavat tarpeeksi jo yhden projektin aikana, ohjaaja J-P Passi kuvailee paluuta yhtyeen pariin.

The Punk Syndrome -nimiseksi käännetty Kovasikajuttu sai osakseen laajaa kansainvälistä huomiota. Dokumentti niitti palkintoja Suomen lisäksi esimerkiksi Sveitsissä ja Puolassa, minkä lisäksi tekijät saivat dokumentin ilmestymisen jälkeen elokuvataiteen valtionpalkinnon.

Aiemmasta menestyksestä huolimatta dokumentti on Passin mukaan lähtenyt liikkeelle tutulla kaavalla.

- Tokasikajuttu on vasta materiaalin keruuta ilman tarkkaa tietoa lopputulemasta. Sille alkaa olla rahoittajien puolelta jonkinlaisia sitoumuksia, mutta mitään ei ole vieläkään hakattu kiveen, Passi sanoo.

Jos Pertti Kurikan tähänastisen viisutaipaleen perusteella voi jotain ennustaa, niin ainakin dokumentille voi povata kiinnostavaa sisältöä ja menestystä.

- Seuraavaa tapahtumaa ei voi koskaan ennustaa, Passi sanoo.

Solisti manasi politiikkaa Etyj-väelle

Pertti Kurikan Nimipäivät tapasi tänään Wienissä Suomen Etyj-suurlähettilään ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokoukseen osallistuneita. Tapaamisen alussa yhtyeen kitaristi Pertti Kurikka piti kannustuspuheenvuoron, minkä jälkeen laulaja Kari Aalto kertoi kokousväelle kriittisestä suhteestaan politiikkaan ja poliiseihin.

- No like fucking politics, no like fucking polizei, Aalto linjasi tiukkasävyisesti Etyj-kokousväelle jo tavaramerkiksi muodostuneella punk-englannillaan.

Varsinaiset kisapäivät yhtyeellä on vasta edessä, koska Euroviisut järjestetään 19.-23. toukokuuta. Viisukiire yhtyeellä kuitenkin jatkuu: seuraavat harjoitukset ovat jo perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.