Pohjois-Euroopan suurin ukulelefestivaali alkaa Leppävirralla – viikonloppuna kuullaan 200 soittajaa ja 40 konserttia

Sadat ukulelen soittajat ympäri maailman kokoontuvat tänä viikonloppuna Leppävirralla, kun Tropical Winter Ukulele -festivaali järjestetään viidennen kerran.

Tänä vuonna teemana on yhteisöllisyys: yleisö pääsee mukaan soittamaan ja laulamaan yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten artistien kanssa. Esiintyjiä ja osallistujia on tulossa ainakin Japanista, Filippiineiltä, Virosta, Italiasta ja Saksasta.

Festivaalilla esitettävä musiikki ulottuu Vox Stellariumin soittamasta keskiaikaisesta musiikista Elisabeth Pfeifferin kantaesittämiin itävaltalaisten nykysäveltäjien teoksiin. Myös viihde-, pop-, iskelmä- ja jazz-musiikki ovat edustettuna.

Festivaaliviikonloppuna 25 artistia ja orkesteria esittää noin neljäkymmentä keikkaa, joissa esiintyvien soittajien määrä nousee yhteensä kahteen sataan. Jo ennen viikonloppua opettajat kiertävät kouluilla Leppävirralla ja Joroisissa, ja paikalliset orkesterit viihdyttävät jalkautumalla muun muassa kirjastoihin ja kauppoihin. Festivaali päättyy sunnuntaina kirkkokonserttiin, jossa esiintyjänä on muun muassa Kristiina Brask.

Tropical Winter Ukulele Fest järjestetään Leppävirran Vesileppiksessä 17.–19. tammikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.