Pori Jazz paljastaa uuden toimitusjohtajansa – edellinen sai potkut ennen ensimmäistäkään työpäivää

Pori Jazz kertoo tänään, kenet on valittu festivaalin uudeksi toimitusjohtajaksi.

Pori Jazzin toimitusjohtajaksi nimitetyn Aki Ruotsalan työsuhde purettiin kesäkuun alussa, kun julkisuuteen levisivät hänen homovastaisiksi tulkitut kommenttinsa.

Ruotsala sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa muun muassa, että on olemassa vain homoutta eikä homoja. Haastattelu liittyi Nuotta median vuoden 2011 Älä alistu -kampanjaan, jonka pääviestin mukaan homoudesta voi eheytyen "parantua". Ruotsala oli tuolloin toiminut kristillisdemokraattien nuorisojärjestön KD Nuorten puheenjohtajana ja puolustanut kampanjan oikeutta ilmaisunvapauteen.

Ruotsala sanoi haastattelussa uskovansa niiden kertomukset, jotka sanovat muuttuneensa heteroiksi.

–  Mielipiteenvapaus on tärkeää niille, jotka kokevat olevansa homoseksuaaleja, sekä heille, jotka kokevat muuttuneensa siitä, Ruotsala sanoi.

Hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko homous synti.

–  Minulla on ollut sellainen ajatus, että homoja ei ole olemassa, on vain homoutta.

Haastattelu nostatti kohun, ja Pori Jazzin hallitus päätyi hätäkokouksen jälkeen perumaan Ruotsalan nimityksen. Hänen oli tarkoitus aloittaa tehtävässä 1. elokuuta.

Kohu vei Ruotsalan työpaikan vain muutamassa tunnissa. Satakunnan Kansa julkaisi haastattelun iltapäivällä hieman ennen kahta. Alle kuusi tuntia myöhemmin, puoli kahdeksalta illalla, Pori Jazzin hallitus ilmoitti työsuhteen purkamisesta.

Festivaalin uusi toimitusjohtaja on määrä paljastaa noin kello 11.