Puhdistus yleisön eteen New Yorkissa

Sofi Oksasen näytelmä Puhdistus saa tänään Yhdysvaltain-ensiesityksensä New Yorkissa. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen näytelmä, joka sovitetaan merkittävälle näyttämölle Yhdysvalloissa.

Kutsuvierasnäytäntö on tänään ja ensimmäinen varsinainen yleisöesitys huomenna. Näytelmä esitetään kaikkiaan kahdeksan kertaa.

Puhdistus esitetään kokeellisista produktioistaan tunnetussa La MaMa -teatterissa. Näytelmän on ohjannut teatterin taiteellinen johtaja Zishan Ugurlu. Hänen ansiostaan teatterissa on nähty viime aikoina paljon nykydraamaa ulkomailta.

Mukana näytelmässä on myös suomalainen näyttelijä, sillä Martinin roolin esittää Peter Franzén.

Suomalainen, englanniksi käännetty teatteritaide on esillä muutenkin New Yorkissa, lukuteatterina esitetään seuraavien kahden päivän aikana Sirkku Peltolan Yksiöön en äitee ota ja Mika Myllyahon Paniikki.

Puhdistus jatkaa amerikkalaisnäyttämöillä myös New Yorkin jälkeen. Se esitetään toukokuussa Washingtonin La Scena -teatterissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.