R. Lee Ermey on kuollut

Stanley Kubrickin Full Metal Jacket- sotaelokuvan räyhääjäkersanttina tunnettu R. Lee Ermey, 74, on kuollut, kertoi näyttelijän manageri. Ermey menehtyi keuhkokuumeen jälkitauteihin kalifornialaisessa sairaalassa.

Ermey tunsi Kubrickin elokuvan aihepiirin perin pohjin, sillä hän oli itse Vietnamin sodan veteraani, joka ehti palvella merijalkaväessä 11 vuotta. Hän värväytyi armeijaan jo 17-vuotiaana.

Ermey esiintyi kymmenissä elokuvissa ja televisiosarjoissa, yleensä erilaissa sotilaan rooleissa. Lisäksi hän veti kahtakin aseisiin liittyvää televisio-ohjelmaa. Hän oli myös Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n johtokunnan jäsen.

Uusimmat

Kulttuuri

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.