Ranskalaisen valokuvakilpailun voitto savolaiskuvaajalle

Siilinjärveläinen valokuvaaja Antti Karppinen on voittanut pääpalkinnon kahden vuoden välein järjestettävässä ranskalaisessa valokuvakilpailussa.

Keski-Ranskan Bourbon-Lancyssä  pidettävään kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 350 valokuvaajaa eri puolilta Eurooppaa. Kaikki kilpailutyöt ovat tällä hetkellä esillä L’été des portraits  -ulkoilmanäyttelyssä, joka lukeutuu maailman suurimpiin ulkoilmavalokuvanäyttelyihin.

Karppinen lähetti kilpailuun kaksi kuvaa, joista molemmat palkittiin kullalla. Toinen kuvista toi hänelle myös kilpailun kokonaisvoiton.

Voittokuva esittää Karppisen omaa Pihla-tytärtä pitelemässä puista sydänrasiaa. Tuomariston mukaan kuva erottui teknisen osaamisen lisäksi edukseen sen sisältämän symboliikan, herkkyyden ja tarinan ansiosta.

Uusimmat

Kulttuuri

Katu Kaiku: Luna

Weeping Willows: After Us

William Basinski: On Time Out of Time

The Cinematic Orchestra: To Believe

Onnennumerot-komediassa on ajankohtaisuutta: "Tärkeä vastakkainasettelu on lähimmäisenrakkaus ja taloudellisen voiton maksimointi"

Valosuunnittelu ohjaa katsojan huomiota

Hassan Blasim: Allah99

Minna Rytisalo sai Tulenkantaja-palkinnon Canth-kuvauksellaan

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VI

Katja Kärki: Jumalan huone

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.