Risainen elämä toi rikkaan elämän - kirjailijan tulot kaksinkertaistuivat vuodessa

Nilsiäläinen kirjailija ja näyttelijä Antti Heikkinen sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja 128 913 euroa. Vuonna 2014 verotettava tulo oli vielä noin puolet tästä eli 65 554 euroa.

Heikkisen kirjoittama Juice Leskinen -elämäkerta Risainen elämä julkaistiin syksyllä 2014. Tietokirjasta tuli myyntihitti, jota on myyty tähän mennessä kovakantisena ja pokkariversiona yhteensä noin 55 000 kappaletta.

– Monta vuotta tein kirjan eteen töitä, ja siinä sitten oli ikään kuin tilipäivä. Olen minä kyllä maksanut verojakin, ei tyhjin näpein ole jäänyt valtiokaan, Heikkinen kertoo.

Heikkisen verot vuonna 2015 olivat 58 236 euroa.

– Mutta kivahan se on, että kirjaa on luettu.

Heikkiseltä julkaistiin vuonna 2015 myös Heikki Turusen elämäkerta Turjailija . Lisäksi hän näytteli samana vuonna omaan esikoiskirjaansa Pihkatappi -pohjautuvassa näytelmän pääroolissa Kuopion kaupunginteatterissa.

Heikkinen korostaa, että Risaisen elämän lisäksi vuoden 2015 tulot tulevat monesta eri lähteestä.

– Minulla ei ole ollut hirveästi vapaapäiviä, vaan olen tehnyt sinne sun tänne töitä. Palkanmaksajia oli veroehdotuksen mukaan jumalaton litania. Pieninä palasina maailmalta on tullut se palkka.

Heikkinen laskee pitäneensä edellisen kerran pidemmän hengähdystauon elokuussa 2014. Tälle syksylle on tarkoitus saada vielä aikaa rauhoittumiselle, jahka perjantaisen Sukuvika-farssin ensi-ilta on ohi.

Pohjois-Savon ja muiden maakuntien 5000 kovatuloisinta löydät Savon Sanomien verokoneesta täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.