Ritva-Liisa Pohjalainen: Tuleva Shanghain näyttely on suurin haasteeni

Ritva-Liisa Pohjalaisen lasiveistoksista järjestetään syksyllä näyttely Shanghain Pudongissa, Kiinassa. Näyttely aukeaa lokakuussa Yun Jian -taidemuseossa, joka sijaitsee koko Shanghain alueen kaupallisessa keskuksessa Shanghai World Financial Centerissa.

Pohjalainen sanoo, että Kiinan näyttelyssä on kyse todella jättimäisestä erosta hänen aikaisempiin näyttelyihinsä verrattuna.

– Tämä on suurin haaste, mikä minulla on koskaan ollut. Olen pari vuotta tehnyt töitä tähtäimenä tämä näyttely, ja näyttelyn järjestäminen on ollut ihan päätyö.

Esillä on 50 teost. Varhaisimmat mukana olevat teokset ovat valmistuneet vuonna 2011.

Hieman dramatiikkaakin näyttelyn järjestämiseen on liittynyt. Pohjalainen kävi viime syksynä katsomassa mahdollisia näyttelypaikkoja Pudongissa, ja silloin päädyttiin moderniin kirjastotaloon.

– Kaikki tehtiin valmiiksi, ja sitten yhtäkkiä tuli viesti, että Kiinan valtio on ottanut tilan haltuunsa kansallisiin tarkoituksiin. Toukokuun lopussa ehdotettiin Yun Jian -museota, ja lähdin heti seuraavalla viikolla tutustumaan sinne.

Uusikin paikka miellyttää Pohjalaista ja vaikka aikataulusta tuli tiukka, uusikin näyttelysuunnitelma saatiin ajoissa valmiiksi.

Shanghain Pudong ja Kuopio ovat ystävyyskaupunkeja. Näyttely onkin osa kaupunkien kulttuurivaihtoa sekä Suomi 100 -tapahtumia Kiinassa.

Uusimmat

Kulttuuri

Missä on Emily?

Peppermint

Crazy Rich Asians

Kari Hotakainen ja Hannu-Pekka Björkman vieraiksi elokuvafestivaalille Kuopioon

Taiteen avulla voi käsitellä vaikeita ja traumaattisia asioita

Juha Itkonen: Ihmettä kaikki

Rubatella-yhtye esittää Juicen kappaleita Muuruvedellä

Lapset osaavat arvostaa oivaltamista, uskoo uuden lastenkirjan kirjoittanut Timo Filpus

Minna Rytisalo: Rouva C.

Game of Thrones peittosi Handmaid's Talen Emmy-gaalassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.