Robin Williams olisi halunnut Potter-elokuviin - Hylättiin amerikkalaisuuden takia

Näyttelijä Robin Williams olisi halunnut roolin Harry Potter -elokuvista, The Huffington Post kertoo verkkojutussaan.

The Huffington Postin haastattelema Potter-elokuvien castingia johtanut Janet Hirshenson kertoo, että Williams oli ilmoittanut elokuvan tuotannolle olevansa kiinnostunut roolista riistanhoitaja Hagridina.

– Robin oli ottanut yhteyttä, koska hän todella halusi päästä elokuvaan, Hirshenson vahvistaa.

Tuotannon terveiset yhdysvaltalaisnäyttelijälle olivat kuitenkin tylyt: Hänet hylättiin amerikkalaisuutensa takia, koska Harry Potter -elokuvien avainrooleihin haluttiin brittinäyttelijöitä.

– Kun he kerran sanoivat 'ei' Robinille, oli varmaa, etteivät he aikoneet sanoa 'kyllä' kenellekään muullekaan (ei-britille).

Tylypahkan puolijättiläisen rooliin valittiin brittiläinen Robbie Coltrane, joka oli Huffington Postin mukaan myös Potter-kirjailija J. K. Rowlingin ykkösvaihtoehto.

Ensimmäinen Potter-elokuva Viisasten kivi julkaistiin marraskuussa 2001. Elokuvasarja päättyi kymmenen vuotta myöhemmin, kun Harry Potter ja kuoleman varjelukset (osa 2) julkaistiin heinäkuussa 2011.

Robin Williams kuoli elokuussa 2014.

Williamsin hylkäämisestä kertoivat Huffington Post ja The Guardian.

Lähteet:

Huffington Post

The Guardian

 

 

Uusimmat

Kulttuuri

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.