Robin Williams olisi halunnut Potter-elokuviin - Hylättiin amerikkalaisuuden takia

Näyttelijä Robin Williams olisi halunnut roolin Harry Potter -elokuvista, The Huffington Post kertoo verkkojutussaan.

The Huffington Postin haastattelema Potter-elokuvien castingia johtanut Janet Hirshenson kertoo, että Williams oli ilmoittanut elokuvan tuotannolle olevansa kiinnostunut roolista riistanhoitaja Hagridina.

– Robin oli ottanut yhteyttä, koska hän todella halusi päästä elokuvaan, Hirshenson vahvistaa.

Tuotannon terveiset yhdysvaltalaisnäyttelijälle olivat kuitenkin tylyt: Hänet hylättiin amerikkalaisuutensa takia, koska Harry Potter -elokuvien avainrooleihin haluttiin brittinäyttelijöitä.

– Kun he kerran sanoivat 'ei' Robinille, oli varmaa, etteivät he aikoneet sanoa 'kyllä' kenellekään muullekaan (ei-britille).

Tylypahkan puolijättiläisen rooliin valittiin brittiläinen Robbie Coltrane, joka oli Huffington Postin mukaan myös Potter-kirjailija J. K. Rowlingin ykkösvaihtoehto.

Ensimmäinen Potter-elokuva Viisasten kivi julkaistiin marraskuussa 2001. Elokuvasarja päättyi kymmenen vuotta myöhemmin, kun Harry Potter ja kuoleman varjelukset (osa 2) julkaistiin heinäkuussa 2011.

Robin Williams kuoli elokuussa 2014.

Williamsin hylkäämisestä kertoivat Huffington Post ja The Guardian.

Lähteet:

Huffington Post

The Guardian

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Gallen-Kallelan maineikas Palokärki jäi viime hetkellä pois Sothebyn huutokaupasta

"Olisihan se hienoa, jos meillä olisi suurempi Kirjakantti, joka menisi messujen suuntaan", pohtii Vestäjät ry:n puheenjohtaja Tatu-Pekka Kekäläinen

Kuopiossa esiintyvän Sabina Zweiackerin esittämää pelimusiikkikappaletta on katsottu miljoonia kertoja – "Saan päivittäin viestejä ihmisiltä, jotka katsovat esityksen"

Maailma voi loppua kovasti pamahtaen, särkevästi räksähtäen, korkealta kirkaisten tai hitaasti uikuttaen – näitä mahdollisuuksia tarkastellen syntyi x-risk-teos

Vuoden taidelukiolaiseksi valittu Jukka Eskola listasi kolme biisiä, jotka kolahtivat lukioiässä – kahta voi kuunnella yhä, mutta yksi on jäänyt paitsioon

Jurot nuorisojulkkikset koolle 40-vuotisjuhliin – Hassisen Kone palaa estradille

Miko Kivinen ja Teemu Mäki uskovat, että ihmisellä on toivoa – mutta muutosta tarvitaan

Karjalan urhot ovat täällä taas – 40-vuotias Hassisen kone tekee ensi kesänä viisi konserttia

Saksalaisorkesteri tuo ilmastonmuutoksen epäharmonian ihmiskorvan kuultavaksi

Koirat eivät käytä housuja tekee kauppaa maailmalle – Musta komedia myytiin Yhdysvaltoihinkin, mutta kotimaan yleisö on ollut pieni

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.