Tuottaja: Rockcockista ei räppifestaria tule

Hiphop-festivaalia Rockcockista ei tule kyllä koskaan. Näin ajatellaan Kuopio Rockcockin nyt puolentoista vuoden ajan omistaneessa Himos Festival Oy:ssä.

– Tämä tulee jatkossakin olemaan rock-festivaali, mutta vuosittain katsotaan, mitä poppia otetaan rinnalle, linjaa tuottaja Hannu Haljala.

Rockcock on Haljalan mukaan yksi tärkeimmistä ja myös isoimmista Himos Festivalin tapahtumista. Haljala toteaa, että jo tänä vuonna voi nähdä festivaalin ohjelmistossa kevennyksen, joka on kohdistettu isompaa yleisöä ajatellen. Tapahtuman historiaa ja menneisyyttä vahvasti rokkitapahtumana pyritään kuitenkin vaalimaan.

Festivaalipäällikkönä jatkaa edelleen Allu Koskinen, ja Rockcockia on mahdollistamassa iso joukko paikallista henkilökuntaa. Pääorganisaatio järjestää paikalle esimerkiksi kalustoa, tekniikkaa ja infraa sekä ravintolapalvelut. Ohjelman suhteen useita tapahtumia, kuten Pipefestiä ja Iskelmä Festivaalia järjestävä Himos Festival voi hyödyntää isojen artistien yhteisostoja.

Tänä kesänä samoja artisteja Rockcockin kanssa oli esimerkiksi Himos Juhannuksessa.

– Tänä vuonna Rockcockiin ei tarttunut yrityksistä huolimatta isompia ulkomaisia esiintyjiä, joten yhteisostoista on iso hyöty, joka on ilman muuta käytettävä hyväksi, Haljala sanoo.

Rockcockin ohjelmisto on Haljalan mukaan popin ja rockin välimaastossa, sillä Kuopion kokoiselta talousalueelta löytyy perinteisen rockin kannattajia siinä missä uppoaa Kaija Kookin.

Himos Festivalilla ei ole minkäänlaisia intressejä Rockcockin paikkamuutoksiin, Haljala tituleeraa Väinölänniemeä Suomen kauneimmaksi festivaalipaikaksi.

– Olemme täällä niin kauan kuin vain saamme olla.

Himos Festivalin kokonaispaletissa Rockcock on Haljalan mukaan itsensä kannattavana pitävä tapahtuma, vaikka vuosittain vaihtelua voi olla hyvästä menestyksestä haavojen nuolemiseenkin.

Omistajan puolesta festivaalille toivotaan ainakin pientä kasvua, ja seuraavaksi kesäksi on haussa keskisuuria sekä isohkoja ulkomaisia nimiä.

– Aina huutoon ei pystytä vastaamaan. Venäjän tilannekin vaikuttaa, suuret artistit kun tulevat harvakseltaan Euroopan kiertueelta pistokeikalle tänne.

Festareiden fiilis ratkaisee, kun esiintyjät ovat samat

Savolaisbasisti aikoo saapua laskuvarjolla Kuopiorockiin

Festari kieltää kahden värin käytön vaatetuksessa

Jopa kymmeniätuhansia rokkareita Kuopion Väinölänniemelle

Olavi Uusivirta Rockcockin ennakkoklubilla

RockCock laajentaa tarjontaansa optimistisella tavalla

Uusimmat

Kulttuuri

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

"Ensimmäisenä vuonna itkin aina esityksen jälkeen, koska annoin itsestäni lavalla niin paljon"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.